Βλαντιμίρ Πούτιν: Έξαλλος με υπουργό του – «Γιατί κάνεις τον χαζό;»

339

putin_xr

Τα πυρά του προέδρου της Ρωσίας συγκέντρωσε ο υπουργός Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ

Την «έκρηξη» του Βλαντιμίρ Πούτιν, προκάλεσαν όσα είπε υπουργός του σχετικά με την προμήθεια στρατιωτικών και πολιτικών αεροπλάνων με τον Ρώσο πρόεδρο να τον εξευτελίζει δημόσια κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης.

Αποδέκτης της οργής του Πούτιν που έφτασε στο σημείο να πει «γιατί κάνεις τον χαζό;» ήταν ο Ντένις Μαντούροφ, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εμπορίου στη Ρωσία, με αφορμή ταξίδι του στην Τουρκία.

Αφού ο Πούτιν άκουσε τον Μαντούροφ να λέει «έχουμε συμβόλαια» για το θέμα αυτό, τότε «εξερράγη» και ξεκίνησε τον «εξάψαλμο» στον υπουργό του.

«Δεν υπάρχουν συμβόλαια. Τι μου λες; Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν συμβόλαια στις εταιρείες, μου το είπαν οι διευθυντές. Γιατί κάνεις τον χαζό;» ακούγεται να λέει εμφανώς εκνευρισμένος ο Πούτιν ο οποίος, μάλιστα, του είπε ειρωνικά «μήπως να ολοκληρώσουμε τώρα τη συνάντηση;».

Σύμφωνα με την Daily Mail ο οργισμένος Πούτιν έδωσε «τελεσίγραφο» ενός μήνα στον υπουργό του να ξεκαθαρίσει την κατάσταση η οποία έχει οδηγήσει σε ελλείψεις σε στρατιωτικά αεροσκάφη και αεροπλάνα για πολιτικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν πληγεί από τις κυρώσεις των χωρών της Δύσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε έναν μήνα. Σου ζητάω να το κάνεις σε έναν μήνα. Δεν καταλαβαίνεις σε τι κατάσταση ζούμε;» φέρεται να είπε ο εκτός εαυτού πρόεδρος της Ρωσίας με τον Μαντούροφ να σκύβει το κεφάλι του χωρίς να λέει κουβέντα.

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη (11/1) ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Βαλέρι Γκεράσιμοφ να αναλαμβάνει στη θέση του «στρατηγού Αρμαγεδδώνα», Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται ότι ο διορισμός του στρατηγού Γκεράσιμοφ αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, περίπου δέκα μήνες αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση στη γειτονική της χώρα.