Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τα «αποτρόπαια» βίντεο έστειλαν στη φυλακή τους μαθητές

381

Στις 9 Ιανουαρίου πρόκειται να απολογηθεί ο τελευταίος από τους 8 κατηγορούμενους για τους βιασμούς του 15χρονου στο Ίλιον – Τα βίντεο σόκαραν ανακριτή και εισαγγελέα

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο όγδοος ανήλικος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη φρικιαστική υπόθεση ομαδικού βιασμού 15χρονου στο Ίλιον.

Πρόκειται για ακόμη έναν 15χρονο, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί στις 9 Γενάρη. Υπενθυμίζεται πως οι έξι από τους οκτώ εμπλεκομένους έχουν προφυλακιστεί, ενώ ο έβδομος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικους όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Παράλληλα, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών –περίπου 15 ετών– που κατά πληροφορίες ήταν μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη ο μαθητής.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Σταύρο Μπαλάσκα αυτό που βάρυνε στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση των μαθητών-βιαστών ήταν το βίντεο. «Τα παιδιά αυτά φυλακίστηκαν επειδή τα βίντεο που κατατέθηκαν από τις πράξεις του βιασμού είναι τόσο αποτρόπαια και συγκλόνισαν ανακριτή και εισαγγελέα με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση αυτή».

Ο ίδιος προανήγειλλε, μάλιστα, και τις συλλήψεις των τεσσάρων κοριτσιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ευελπιστούμε τις ερχόμενες ημέρες να συλλάβουμε και τις τέσσερις κοπέλες που γελούσαν, έπιναν τις μπίρες τους και έκαναν “μαύρο” ενώ έβλεπαν τον βιασμό», είπε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.