Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκλεισε τα 94 έτη-Ο λόγος που τα γιορτάζει δύο φορές

της Μαντώς Μπερδέ

856

Τα 94α γενέθλια γιόρτασε η βασίλισσα Ελισάβετ, απομονωμένη στο κάστρο του Ουίνδσορ λόγω της πανδημίας.

Τα 94 χρόνια της έκλεισε η βασίλισσα Ελισάβετ, γιορτάζοντάς τα πρώτη φορά χωρίς κανονιοβολισμούς αλλά και σε κατ’οίκον περιορισμό στο κάστρο του Ουίνδσορ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γεννήθηκε το 1926, στην οδό Μπράτον, στο κεντρικό Λονδίνο και έγινε βασίλισσα το 1952 σε ηλικία μόλις 25 ετών, που σημαίνει ότι είναι περισσότερα από 68 χρόνια στη βασιλεία.

Παράλληλα, το γεγονός αυτό την καθιστά τη γηραιότερη μονάρχης και με τη μεγαλύτερη θητεία παγκοσμίως.


H βασίλισσα συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο, ανήμερα σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο και κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

Και αυτό γιατί; Αν λοιπόν τα πραγματικά γενέθλια ενός σημαντικού προσώπου δεν συμπίπτουν ημερολογιακά με κάποιο καλοκαιρινό μήνα αλλά είναι τον χειμώνα, τότε τα γιορτάζουν ξανά στο «Trooping The Colour» το καλοκαίρι.

 

View this post on Instagram

 

???Happy birthday to Her Majesty! To celebrate The Queen’s birthday we are sharing a chocolate cupcake recipe from The Royal Pastry Chefs. If you or a loved one are celebrating a special occasion during isolation why not treat yourself to some #RoyalBakes? Remember to share your creations with us! Ingredients for the cake sponges – (serves approximately 15) 15g vinegar 300ml milk 50ml vegetable oil 60g butter (melted and cool) 2 eggs 5ml of vanilla essence 250g of self-raising flour 75 of cocoa powder 300g caster sugar 10g bicarbonate of soda 100g white chocolate chips cupcake cases Ingredients for the buttercream topping: 90g of high percentage dark chocolate 100g butter 125g icing sugar Option to also use Royal icing, instead of buttercream: Royal icing available pre made in shops Add food colouring to create different colours Cake sponge method: -Preheat the oven to 150 C -Combine the flour, sugar, cocoa powder and bicarbonate of soda into a mixing bowl -Whisk the eggs in a separate jug, with the vanilla essence, melted butter, oil, milk and vinegar -Slowly add the wet mixture into the dry mixture, little by little -Ensure the batter is smooth with no lumps -Finally add the chocolate chips (alternatives could be nuts, dried fruit) -Lay the cupcake cases onto a tray -Use a metal spoon to equally divide the mixture into the cases -Bake for around 15-18 minutes, take out of the oven when golden and springy on touch -Leave to cool Buttercream icing method: -Cream the sugar and butter together, until light and creamy -Add in the warm melted chocolate -If you have a piping bag to hand, pipe the icing on the top of cakes for decoration (otherwise gently use a teaspoon or small spatula to ice) Royal icing method: -If decorating with royal icing, roll the icing out and cut into circular disks -Lay the disc over the cupcake and mould to required shape We hope you enjoy! #RoyalBakes ?

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on


Η παράδοση αυτή ξεκίνησε το 1748 με τον Γεώργιο τον Β’, ο οποίος γεννήθηκε τον Νοέμβριο. Αντί να διακινδυνεύσει λόγω του κακού καιρού της εποχής, συνδύασε τον εορτασμό των γενεθλίων του με την ετήσια ανοιξιάτικη παρέλαση γνωστή με το όνομα «Trooping the Colour».

Στην ετήσια παρέλαση του «Trooping the Colour», η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται κάθε χρόνο με διαφορετικά μέλη της οικογένειάς της.

Η τελετή περιλαμβάνει μια στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 1.400 αξιωματικοί καθώς και 200 άλογα και πάνω από 400 μουσικοί από δέκα συγκροτήματα.