Βασιλιάς Κάρολος: Ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για τη στέψη

257

vasilias-karolosoo43

Παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες βρίσκονται στο Λονδίνο για την εκδήλωση

To Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, ένα γεγονός που θα παρακολουθήσει όλος ο κόσμος.

Για τον εορτασμό του γεγονότος, μια μουσική υπερπαραγωγή παγκόσμιας κλάσης θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ την επομένη της επίσημης στέψης στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 7 Μαΐου.

Στο σόου θα συμμετάσχουν αστέρες παγκόσμιας κλάσης, όπως η Katy Perry, ο Lionel Richie και οι Take That, χωρίς όμως τον Robbie Williams. Θα εμφανιστούν επίσης ονόματα όπως ο Andrea Bocelli, η Freya Ridings, ο Ουαλός μπασοβαρύτονος Bryn Terfel και ο συνθέτης της soul Alexis French. Μια χορωδία από ερασιτέχνες τραγουδιστές από όλη τη Βρετανία με την ονομασία «The Coronation Choir» θα δώσει το παρών. Το BBC θα είναι εκείνο που θα μεταδώσει τις παραστάσεις στις οποίες θα υπάρχουν πολλά μείγματα στυλ, αποτελώντας ένα πορτρέτο της κοινωνίας και του πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας.

king-charles-singers
O Andrea Bocelli και η Freya Ridings

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν 20.000 άτομα που έχουν επιλεγεί μέσω κλήρωσης με άλλους που έχουν προσκληθεί όπως οι Tom Cruise, Joan Collins και Gatwa.

Ο Lionel Richie δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος που θα μπορέσει να εμφανιστεί στη συναυλία στέψης, ορίζοντας την ως ένα μοναδικό γεγονός που θα το παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Με τη στέψη θα γραφτεί ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας και θα γιορτάσει την άνοδο του Καρόλου Γ’ στη θέση του βασιλιά μετά τον θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ Β’ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται μια πολύ σημαντική ημέρα για τους πολίτες, που θα δουν πώς το στέμμα που φορούσε η βασίλισσά τους για τόσα χρόνια περνά στα χέρια ενός άλλου μονάρχη.