«Τον μαχαίρωσα δύο φορές…» – Η κυνική ομολογία του δράστη στην Ακρόπολη

305

«Τον μαχαίρωσα δύο φορές…» – Η κυνική ομολογία του δράστη στην Ακρόπολη

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στην Ακρόπολη ομολόγησε ο 17χρονος δράστης.

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε τις πράξεις του ο 17χρονος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην περιοχή της Ακρόπολης, με θύμα ένα 18χρονο νεαρό, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο 17χρονος που συνελήφθη στο σπίτι του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών -εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος– υπογράμμισε ότι μετάνιωσε για την πράξη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από το θύμα.

«Τον μαχαίρωσα δυο φορές»

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στην κατάθεσή του ο 17χρονος δράστης αναφέρει: «Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο».

«Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» συμπλήρωσε ο 17χρονος, τονίζοντας ότι το τσαντάκι του θύματος το πήρε ο συγκατηγορούμενός του –επίσης 17χρονος.

Όπως πρόσθεσε ο 17χρονος, στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, όπου και έβαλε τα ματωμένα ρούχα του στο πλυντήριο, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. «Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν» συμπλήρωσε στην κατάθεσή του.

Σώθηκε από θαύμα

Όπως ανέφεραν οι γιατροί που χειρούργησαν τον 18χρονο, υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του, από τα χτυπήματα που του κατάφερε ο 17χρονος.

Οι γιατροί του του «Ερυθρού Σταυρού» διέγνωσαν τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στην λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο».