Το ξέσπασμα του Ντάνου για το βιβλίο του: «Να το διαβάσουν και μετά να κρίνουν»

504

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κυκλοφόρησε το βιβλίο του και αρκετοί ήταν εκείνοι που έκριναν και σχολίασαν αρνητικά αυτή του την κίνηση.


Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Ντάνος», κυκλοφόρησε και πολλοί έσπευσαν να το αποκτήσουν αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον νικητή του «Survivor». Ο ίδιος είχε αναφερθεί πριν από αρκετό καιρό στην επιθυμία του να γράψει ένα βιβλίο και να ξετυλίξει το κουβάρι της ζωής του, κάτι που έκανε πράξη, αφού πάντα ό,τι υπόσχεται, είτε στον εαυτό του είτε σε άλλους, το πραγματοποιεί. Στο βιβλίο μιλά για τις εμπειρίες του και το πώς έχει διαχειριστεί καταστάσεις που έχει βιώσει. Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από μια απλή ζωή στο νησί της Σκιάθου έφτασε να γίνει δημοφιλής σε όλη τη χώρα με εφόδια την υπομονή, την επιμονή, την αλληλεγγύη και τη σκληρή προσπάθεια. Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωής από πολύ μικρός, ο Γιώργος Αγγελόπουλος έμαθε από νωρίς την αξία της σκληρής δουλειάς, της ανεξαρτησίας, αλλά και της στενής σύνδεσης με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η αυτοβιογραφική διήγηση ενός ανθρώπου που κοιτούσε μόνο μπροστά. Είναι μια κατάθεση ψυχής, που στόχο δεν έχει ούτε τον εντυπωσιασμό ούτε τη φτηνή συγκίνηση. Σε αυτό περιγράφει την πορεία ενός ανθρώπου όπως την έζησε ο ίδιος και όπως θέλει να την αφηγηθεί γλαφυρά στους άλλους, για να καταλάβουν ποιος πραγματικά είναι. Είναι ταυτόχρονα ένα ψυχογράφημα, μια αυτοβιογραφία και, όπως γράφει, μια παρότρυνση «σε αυτούς που ψάχνουν να αντικρίσουν τη δική τους δύναμη».

Ο ίδιος νιώθει χαρούμενος που κρατά πια το βιβλίο του στα χέρια του. «Η κυκλοφορία του ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ η παρουσίαση θα γίνει στις 15 Μαρτίου», δήλωσε στο «Secret» ο Γιώργος Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκινήσαμε με την Αυγή Σαββίδου, εκείνη να γράφει και εγώ να αφηγούμαι; και μου πήρε τόσο γιατί ήταν σε μορφή συνεντεύξεων και χρειαζόταν χρόνος. Χρειάστηκε να προσθέσουμε περισσότερο υλικό το καλοκαίρι που επισκεφτήκαμε τη Σκιάθο. Έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Ελπίζω να σας αρέσει  εμένα μου άρεσε. Οι σελίδες θα είναι 160 και σε κάθε αρχή του κεφαλαίου θα υπάρχει μια φωτογραφία που θα είναι σχετική με το κεφάλαιο που ακολουθεί», εξηγεί.

Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά το βιβλίο, αλλά και όσους πήγαν στην παρουσίαση.

«Εύχομαι μετά την ανάγνωση να το κρίνουν. Εγώ το αφηγήθηκα και πιστεύω πως, όταν δημιουργείς ένα βιβλίο, είναι ευχάριστο να αρέσει. Από εκεί και πέρα, η κριτική είναι δεκτή, αρκεί αυτός που θα κρίνει να έχει διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο».