Το μέλλον ανήκει στα κρυπτονομίσματα

του κ. Ευάγγελου Τσάπα CEO HNC-Revolution

608

Τα ψηφιακά νομίσματα στις μέρες μας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή ως τρόπος πληρωμής λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν έναντι του φυσικού χρήματος.

Μπαίνοντας στο 2021, η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα ξεκίνησαν με γρήγορο ρυθμό υιοθετώντας μεγάλα θεσμικά συμφέροντα για την τόνωση της βιομηχανικής ανάπτυξης. Το μέλλον φαίνεται υπέροχο για τους επενδυτές και οι μελέτες αναφέρονται σε μια τεράστια επανάσταση στην αρένα κρυπτογράφησης.

Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται ως επένδυση ή ως μέσο συναλλαγής σε αγορές στο διαδίκτυο.

Η εκτέλεση ψηφιακών πληρωμών πραγματοποιείται χωρίς την μεσολάβηση τρίτου (πχ τράπεζα), παρέχει διαφάνεια, ασφάλεια και χαμηλότερες χρεώσεις.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος είναι ο αποκεντρωτικός χαρακτήρας του και μέσω αυτού η ανθεκτικότητά του σε κάθε μορφής προσπάθεια για έλεγχο και παρέμβαση.

Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα κάνουν χρήση μιας κατανεμημένης βάσης δεδομένων ως τον πυλώνα του συστήματός τους, το επονομαζόμενο blockchain.

Το blockchain είναι μια αποκεντρωμένη μέθοδος καταγραφής οποιασδήποτε φύσης συναλλαγών με τέτοιο τρόπο ώστε οι εγγραφές να είναι μόνιμες και επαληθεύσιμες.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία πίσω από αυτά είναι το μέλλον για τον οικονομικό κόσμο και δεν είναι υπερβολικό να έχουμε αυτήν την πεποίθηση, καθώς υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα μεγάλων τραπεζών που συνεργάζονται με startups blockchain για βελτίωση ή επέκταση στα προϊόντα τους.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στην αγορά είναι το Bitcoin, το οποίο ξεκίνησε το 2009 ως αποθήκη αξίας και μέσο για τη διευκόλυνση των αποκεντρωμένων συναλλαγών, κατέχει την πρώτη θέση με κεφαλαιοποίηση αγοράς 690 δις τη στιγμή της γραφής.

Ακολουθεί το Εthereum, η δεύτερη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς στα 280 δισ. $. Το Εthereum προτάθηκε για πρώτη φορά το 2013 από τον προγραμματιστή Vitalik Buterin, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 και βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Στην σειρά των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων βρίσκονται τα Tether, Binance Coin, Cardano, Dogecoin, Xrp και Polkadot.

Στην ελληνική οικονομία εμφανίστηκε το 2015 το πρώτο και μοναδικό ελληνικό κρυπτονόμισμα επονομαζόμενο HNC Revolution.

Το HNC Revolution λειτουργεί ακριβώς όπως και όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα. Για την μεταβίβαση και την αποθήκευση του χρειάζεται απλά η ύπαρξη ενός ψηφιακού πορτοφολιού.

Στόχος του είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος – προσφέροντας παράλληλα κίνητρο σε επιχειρηματίες & καταναλωτές να το αποδέχονται ως ένα μέσο πληρωμής, πραγματοποιώντας ταχύτερες, φθηνότερες & ασφαλέστερες συναλλαγές σε χιλιάδες συμβεβλημένες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Το HNC Revolution σκοπεύει να αποτελέσει ένα βασικό μέσο του εμπορίου με την ουσιαστική υποστήριξη της βιομηχανίας, τον όγκο αλλά & την ρευστότητα των συναλλαγών. Θα μπορούσε να αποτελέσει φορέα τεχνογνωσίας για την δημιουργία νέων Blockchain εφαρμογών καθώς και να συνδεθεί με τους ανερχόμενους τομείς της ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης, και της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Καθώς τόσο το κοινό όσο και ο παραδοσιακός τομέας της τεχνολογίας γίνονται πιο ενημερωμένοι για το τι μπορεί να κάνει το blockchain και όσο πιο άνετα γίνεται με τη χρήση των κρυπτονομισμάτων, θα δούμε μια σταθερή αύξηση της χρήσης του στην καθημερινή ζωή, ενισχύοντας την άποψη ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν όχι μόνο αναδυόμενες μορφές νομίσματος, αλλά αποτελούν τέλεια παραδείγματα οργανικής τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης. Στην ουσία ότι τα κρυπτονομίσματα είναι χρήμα.

Ευάγγελος Τσάπας CEO HNC-Revolution

helleniccoin.com