Το καλύτερο αύριο χτίζεται με σύμμαχο τον αθλητισμό

του Δημήτρη Βρύζα

1716

Η ενόργανη γυμναστική θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα, η μητέρα όλων των αθλημάτων. Καλλιεργεί σώμα και μυαλό στο έπακρο! Τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους και μαθαίνουν να το ελέγχουν αναπτύσσοντας ισορροπία ,δύναμη, ταχύτητα και ευλυγισία. Βοηθά την καλλιέργεια του πνεύματος και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα.

Το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αυτοπειθαρχία, επιμονή και προσήλωση στο στόχο! Και όταν ο στόχος ακουμπάει την ψυχή του αθλητή γίνεται φλόγα και αγάπη αληθινή! Ο,τι  αγαπάς πρέπει να το κυνηγάς και να το πιστεύεις, γιατί τα όνειρα είναι σαν τα θαύματα, βγαίνουν αληθινά μόνο όταν τα πιστεύεις!

Σ’ αυτό το όνειρο πίστεψε και η αθλήτρια από τον Έβρο, και συγκεκριμένα από την ακριτική Αλεξανδρούπολη , η Δαλάκη Ντορίνα ,έχοντας στο πλευρό της τον άνθρωπο που την ενέπνευσε, την πίστεψε και τη στήριξε, τον προπονητή της Θοδωρή Μπουτάκη , που κατέκτησε πριν ένα ακριβώς χρόνο, το χρυσό Πανελλήνιο μετάλλιο στο άλμα , στην κατηγορία νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Γ. Μίκρας Θεσσαλονίκης ,κάνοντας μας όλους περήφανους!

Και επειδή ο αθλητισμός γεννήθηκε μαζί με τον άνθρωπο αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ζωής αφού «νους υγιής εν σώματι υγιεί».