Το Ισραήλ διαψεύδει ότι ζήτησε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα

314

gaza

120 τραυματίες και πρόωρα βρέφη έχουν μείνει στο νοσοκομείο, λέει η Χαμάς – «Σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε ο στρατός μας την εκκένωση», αναφέρουν οι IDF

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αρνούνται ότι απαίτησαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας να εκκενωθεί εντός μιας ώρας, λέγοντας ότι ανταποκρίθηκαν μόνο σε αιτήματα του διευθυντή του ιατρικού κέντρου, ο οποίος ζήτησε μια ασφαλή διαδρομή για όσους επιθυμούν να φύγουν.

«Σήμερα το πρωί, οι IDF ενέκριναν το αίτημα του διευθυντή του νοσοκομείου για να μπορέσουν επιπλέον κάτοικοι της Γάζας που βρίσκονταν στο νοσοκομείο και θα ήθελαν να εκκενώσουν το νοσοκομείο, να το κάνουν μέσω της ασφαλούς διαδρομής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο IDF.

Σε κανένα σημείο οι IDF δεν διέταξαν την εκκένωση ασθενών ή ιατρικών ομάδων και στην πραγματικότητα πρότειναν ότι οποιοδήποτε αίτημα για ιατρική εκκένωση θα διευκολυνθεί από τις IDF», αναφέρει.

BREAKING: The 🇮🇱 IDF denies it ordered the evacuation of Shifa Hospital, says it instead accepted a request for evacuation made by the hospital’s director.

— The Spectator Index (@spectatorindex) November 18, 2023

120 τραυματίες και πρόωρα βρέφη έχουν μείνει στο νοσοκομείο, λέει η Χαμάς

Μετά την ανακοίνωση εκκενωσης, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν πεζοί και μέσα σε πανικό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι «120 τραυματίες» και πρόωρα βρέφη εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο διότι δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνσή τους.

“بعد اعطائهم مهلة ساعة للمغادرة”
هذا حالهم 💔#AlShifaa_Hospital #فلسطين_الان pic.twitter.com/2E8RW0ZQw9

— THE GHOST OF GAZA (@Mo_mh70) November 18, 2023

Υπεύθυνοι του αλ Σίφα είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν είχε καταστεί δυνατό να απομακρυνθούν 450 ασθενείς και τραυματίες. Γιατροί παραμένουν στο αλ Σίφα για να φροντίζουν ασθενείς, διευκρίνισαν.