Τι είπε για το «καλάθι του Πάσχα και του νονού» ο Παπαθανάσης – «Στα 4,98 ευρώ ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος»

464

bakalaos

Σταθερές οι τιμές στο Καλάθι του νοικοκυριού

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε σήμερα για τις τιμές του μπακαλιάρου ενόψει 25ης Μαρτίου αλλά και για το «καλάθι του Πάσχα και του νονού» που  ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για την τιμή του μπακαλιάρου ενόψει 25ης Μαρτίου ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στο MEGA σημείωσε πως «επίσημη τιμή για τον μπακαλιάρο είναι τα 4,98 ευρώ. Ο ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος ο κατεψυγμένος. Είναι μία πολύ καλή τιμή, αυτόν προτιμούν τα σπιτικά είναι μία τιμή σχεδόν ίδια με πέρσι. Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση και όποιος πάει στην ιχθυαγορά στη Βαρβάκειο θα αγοράσει με αυτή την τιμή που συμπαρασύρει όλες τις τιμές, λόγω του ανταγωνισμού. Έχουμε κάνει μία συμφωνία, υπάρχουν επίσημες τιμές, θα βρείτε σταθερές τιμές κάθε εβδομάδα, στη Βαρβάκειο μπορείτε να αγοράσετε όλα αυτά τα θαλασσινά που αναφέρονται στην κατάσταση αυτή».

Τα εορταστικά καλάθια παρουσιάζουν αυτή την ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γγ Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Υπάρχει και ο cod μπακαλιάρος ο οποίος είναι στα 9, 90 ευρώ, ο φρέσκος μπακαλιάρος μπορεί είναι 17-19 ευρώ το κιλό. Τον παστό μπακαλιάρο θα τον πάρετε στα 8-9 ευρώ. Ο μπακαλιάρος Ισλανδίας είναι Α’ ποιότητας – μπορεί να είναι στα 16 ευρώ – αλλά είναι περίπου ίδιες οι τιμές με πέρσι.

«Είμαστε στην 20ή εβδομάδα εφαρμογή του «Καλαθιού του νοικοκυριού», οι τιμές έχουν μείνει σταθερές. Επομένως οι καταναλωτές έχουμε την υποχρέωση να ψάχνουμε τις τιμές. Έχουμε και το εργαλείο ότι από το τηλέφωνό μας μπαίνουμε στο e-katanalotis και αμέσως μπορείτε να δείτε το καλάθι σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Έχουμε βγάλει οδηγία έτσι ώστε η τιμή ανά κιλό θα πρέπει να είναι στο ταμπελάκι με την ίδια γραμματοσειρά όπως είναι και η τιμή ανά προϊόν και ανά βάρος. Είναι το μοναδικό κρατικό εργαλείο της Ευρώπης αυτό με το καλάθι. Το παλεύουμε αυτό με τις τιμές», συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης.