Θεσσαλονίκη: «Πουλούσε παραμύθια ο Νορβηγός για την ψυχασθένεια του», λέει η δικηγόρος της οικογένειας του αστυνομικού

152

thess_astynomikos_xr

Δεν ήρθε τυχαία στη χώρα μας αλλά ήταν μέλος διαφόρων οργανώσεων, λέει η Ανθούλα Ανάσογλου

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η οικογένεια του 32χρονου αστυνομικού ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό, σε μπαρ της ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 28 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου, θα πρέπει να ερευνηθεί πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στη χώρα μας και υπό ποιες συνθήκες ζούσε. «Η φωνή του παιδιού τώρα θα ξεκινήσει να ακούγεται. Η οικογένεια θρηνεί, θέλει να ησυχάσει και να ηρεμήσει, αλλά είμαστε εδώ όλοι μαζί, με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά με κάθε τρόπο να συνεισφέρουμε. Με μάρτυρες, με πραγματογνώμονες, με όσους ξέρουν – και είναι πολλοί – τι έκανε ο κατηγορούμενος στη χώρα».

Η κυρία Ανάσογλου, τόνισε, ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Νορβηγός «πουλούσε παραμύθια για την ψυχασθένεια του και ξέρουν την βιαιότητα του χαρακτήρα του», ενώ επισήμανε ότι «δεν ήρθε τυχαία στη χώρα μας αλλά ήταν μέλος διαφόρων οργανώσεων».

Τι είπε στον ανακριτή

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε τον 32χρονο αστυνομικό και τον σκότωσε μέσα σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο, και για δύο πλημμελήματ, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της 4η ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι έχει κακοποιηθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον όταν ήταν μικρός και ότι έπαιρνε φάρμακα λόγω ψυχασθένειας.

«Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα για αυτοάμυνα», υποστήριξε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Νορβηγός ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δε θυμόταν τι έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ούτε πως ούτε και το γιατί επιτέθηκε με το μαχαίρι στον 32χρονο αστυνομικό και τον κουμπάρο του που είχαν βγει μαζί.