Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια ο Αλγερινός που σκότωσε με 5 μαχαιριές ομοεθνή του – «Πήγε να με βιάσει» υποστήριξε

100

algerinos1Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος – Το έγκλημα έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021

«Έσπασε» τα ισόβια ο 23χρονος Αλγερινός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν ομοεθνή του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 17 μηνών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2021, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όταν ο κατηγορούμενος εισήλθε με αίματα στα ρούχα του σε ένα ψητοπωλείο, άρπαξε ένα μαχαίρι από τον πάγκο εργασίας και στη συνέχεια πήγε στην οδό Μακεδονικής Αμύνης και κάρφωσε πέντε φορές το 24χρονο θύμα, τραυματίζοντάς τον στην καρδιά και σε σημεία του σώματός. Το θύμα έτρεξε προς τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και ξεψύχησε μπροστά τους.

Λίγα λεπτά πριν το φονικό είχε σημειωθεί επεισόδιο ανάμεσα στον δράστη και το θύμα, με τον δεύτερο να του επιτίθεται και να τον τραυματίζει ελαφρά με ένα ψαλίδι. Αυτό φαίνεται να προκάλεσε και την αντίδραση του 23χρονου, ο οποίος αν και αρχικά έφυγε, στη συνέχεια γύρισε για να του επιτεθεί και να τον σκοτώσει.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή του ομοεθνή του και ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να τον βιάσει, λέγοντας του μάλιστα «θέλω να σε γ…ω», ενώ τον θώπευσε σε σημείο του σώματος.

«Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου»

«Ζητώ συγγνώμη δεν ήθελα να σκοτώσω. Για εμάς τους άντρες αυτή η λέξη θίγει την αξιοπρέπειας μας. Θύμωσα και τον έσπρωξα. Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου σαν άντρας. Τον έσπρωξα δεύτερη φορά, εκείνος θύμωσε και με χτύπησε στα πλευρά και πίσω με το ψαλίδι. Είχα στο μυαλό μου ότι είναι τρελός και ότι αυτός θα με σκοτώσει. Ήμουν 19 χρονών, ήταν αποφασισμένος να μου κάνει κακό και να με σκοτώσει. Εγώ έχω μεγαλώσει με αραβικές αρχές και αξιοπρέπεια», είπε.

«Μόλις με χτύπησε με το ψαλίδι στο μυαλό μου καρφώθηκε ότι ήθελε να με σκοτώσει. Τρελάθηκα και δε μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Έτρεμα ολόκληρος. Έτρεξα, είδα το μαγαζί και φαινόταν το μαχαίρι στον πάγκο του ψητοπωλείου. Εκείνος με ακολουθούσε. Ήταν αποφασισμένος να με σκοτώσει και εγώ όχι, δεν έλεγξα τα χτυπήματα που του κατάφερα», είπε.