Θεσσαλονίκη – Δύο συλλήψεις για υπόθεση εκβιασμού – Αναζητείται ο 27χρονος ηθικός αυτουργός

395

Δύο συλλήψεις για υπόθεση εκβιασμού στη Θεσσαλονίκη - Αναζητείται ο 27χρονος ηθικός αυτουργός - ertnews.gr

Για υπόθεση εκβιασμού συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Θεσσαλονίκη αφού κατηγορούνται ότι εκβίαζαν πατέρα και γιο. Τους δύο συνέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική καταγγελία.

Οι δύο συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 32 και 42 ετών και κατηγορούνται για συνέργεια σε εκβίαση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Αναζητούν τον ηθικό αυτουργό
Σύμφωνα με καταγγελία, η εκβίαση γινόταν κατ’ εντολή ενός 27χρονου, επίσης Έλληνα, ο οποίος και αναζητείται. Ο 27χρονος άντρας, ισχυριζόμενος ότι υπήρχε οικονομική οφειλή στενού συγγενικού προσώπου (σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για τον δεύτερο γιο της οικογένειας( χρησιμοποιούσε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των παθόντων και των οικογενειών τους. Ο 27χρονος απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, που σύμφωνα με πληροφορίες προσέγγιζε τις 60.000 ευρώ, αν και στην πορεία, η απαίτηση μειώθηκε.

Πώς έγινε η επιχείρηση
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, ο εκβιασμός έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουνίου έως 23 Αυγούστου 2021. Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου επικοινώνησε ο ηθικός αυτουργός με έναν εκ των παθόντων και καθορίσθηκε συνάντηση στην περιοχή του Ευόσμου για την καταβολή συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τόσο ο 32χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση που αντιστάθηκε σθεναρά, όσο και ο 42χρονος ημεδαπός, κατά την παραλαβή των χρημάτων που έγινε κατ’ εντολή του 27χρονου άντρα.

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ηθικού αυτουργού.

Πηγή: in.gr