Θεοδωρικάκος: Οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν να στραφούν νομικά κατά της Αττικής Οδού

570

attiki-odos-45

Αναφέρθηκε στον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός ζητά από ιδιωτική εταιρεία να απαιτεί να αποζημιώσει πολίτες

Για την διαχείριση της κακοκαιρίας από την πλευρά της κυβέρνησης και την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν οι πολίτες κυρίως στην Αττική, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να ωραιοποιεί καταστάσεις», επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχείριση της κρίσης. Όπως είπε «οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημειώνοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να την κρατήσει ανοιχτή και μάλιστα με έναν τρόπο ασύντακτο», προσθέτοντας πως η εταιρεία άφησε οχήματα και φορτηγά να μπαίνουν και να πληρώνουν διόδια για ώρες αφού είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και μετά έγινε ότι έγινε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε πως η κατάσταση στην Αττική Οδό επηρέασε την εικόνα και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, αναφέροντας δε πως «μέσα στην νύχτα όμως υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια με την συμμετοχή αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών του Στρατού», που βοήθησαν με κάθε τρόπο τους εγκλωβισμένους πολίτες και υπογραμμίζοντας πως «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα