Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι καταθέσεις και το πόρισμα που θα «ξεκλειδώσουν» τις έρευνες για Ίριδα και Μαλένα

511

Η διαδικασία θα γίνει με άκρα μυστικότητα ενώ δεν αποκλείεται οι καταθέσεις να ληφθούν σε άλλους χώρους και όχι στο αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας – Αστυνομικές πήγες κάνουν λόγο για 10-12 μάρτυρες από το στενό, συγγενικό περιβάλλον της οικογένειας

Στην Πάτρα βρίσκονται από χθες αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής προκειμένου να λάβουν καταθέσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας την ώρα που το πόρισμα της επιτροπής που ερευνά τους θανάτους των 2 παιδιών αναμένεται να δοθεί στις αρχές μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογρηάς και Νίκος Καρακούκης ολοκληρώνουν την έρευνά τους και σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμά τους αναφέρει κοινή αιτία θανάτου των παιδιών από μη παθολόγικά αίτια καθώς και για καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με εντολή της Εισαγγελίας ξεκινά ένα γύρο καταθέσεων ο οποίος εκτιμάται πως θα είναι και ο τελευταίος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση των θανάτων των 2 παιδιών.

Η διαδικασία θα γίνει με άκρα μυστικότητα ενώ δεν αποκλείεται οι καταθέσεις να ληφθούν σε άλλους χώρους και όχι στο αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Αστυνομικές πήγες κάνουν λόγο για 10-12 μάρτυρες από το στενό, συγγενικό περιβάλλον της οικογένειας, φίλους του ζευγάριου καθώς και γείτονες της οικογένειας από τη μονοκατοικία της οδού Μπιζανίου.

Οι πρώτοι μάρτυρες που θα δώσουν κατάθεση έχουν ήδη ενημερωθεί για την κλήση τους και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μαζί με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι καταθέσεις τόσο της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου όσο και της αδελφής της, Δήμητρας, η οποία ήταν παρούσα όταν έχασε τη ζωή της η Ιριδα.