Θάλεια Ματίκα: Κανένας από τους ανθρώπους των media δεν είναι άγιος, κοιτάνε τα νούμερα και τα κλικ

306

thaleia_matika

«Τα media δεν έχουν σκοπό καλώς ή κακώς να αναδείξουν μόνο τέτοια θέματα, έχουν σκοπό να κάνουν νούμερα τηλεθέασης» δήλωσε η ηθοποιός

Η Θάλεια Ματίκα σε συνέντευξή της σε podcast μίλησε για το MeToo και τις θετικές απόρροιές του, για την ανθρωποφαγία των media αλλά και τον φασισμό που υπάρχει ορισμένες φορές όταν κάποιος εκφράζει μία αντίθετη άποψη.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στα θύματα, όπου πλέον όλο και περισσότερο βγαίνουν μπροστά και μιλούν.

Συγκεκριμένα, η Θάλεια Ματίκα είπε: «Ήταν φυσικό επακόλουθο όταν άρχισαν οι καταγγελίες να τραβήξει ο θεατρικός χώρος όλα τα βλέμματα γιατί είναι ένας χώρος προβεβλημένος, ήταν άνθρωποι αγαπητοί στο κοινό του οποίους γνώριζαν με έναν άλλον τρόπο. Το ενδιαφέρον αυτό έφτασε και σε ανθρωποφαγικά επίπεδα κατά τη γνώμη μου και του οποίου σκέλος είναι ο κίνδυνος. Όταν παίρνει κάτι τόσο μεγάλες προεκτάσεις στα media, όπου τα media δεν έχουν σκοπό καλώς ή κακώς να αναδείξουν μόνο τέτοια θέματα. Έχουν σκοπό να κάνουν νούμερα τηλεθέασης και κλικαρίσματα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι σαμαρείτης, δεν είναι άγιος. Κοιτάνε τα νούμερα και τα κλικαρίσματα κάθε πρωί, έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις».

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φερθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο κι αυτό παρέσυρε τον κόσμο και συναδέλφους μου να γίνουν σκληροί και να δικάζουν ανθρώπους. Αυτό ελλοχεύει έναν περίεργο φασισμό, στον οποίο όποιος άνθρωπος πήγε να αρθρώσει μία διαφορετική άποψη, δεν εισακούστηκε αλλά κατακρεουργήθηκε».

Τέλος, η ηθοποιός σχολίασε: «Η κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας δεν είναι μόνο σεξουαλικής φύσεως. Το να πηγαίνεις στη δουλειά σου με φόβο, υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό; Το έχω βιώσει σε συνεργασίες. Πολύ άσχημο συναίσθημα, εγώ αντιδρούσα».