Τέμπη: Διεκόπη για τις 5 Απριλίου η δίκη για την πρώτη αγωγή συγγενών θύματος της τραγωδίας

96

trena-tempiΠρόκειται για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας

Για τις 5 Απριλίου διεκόπη σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η δίκη για την πρώτη αγωγή συγγενών θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Πρόκειται για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας (σύζυγος, οι δυο γιοι του και η αδελφή του). Οι ενάγοντες στρέφονται με την αγωγή τους κατά της Hellenic Train διεκδικώντας ο καθένας το ποσό των 250.000 ευρώ για ψυχική οδύνη από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΣΕ και η Hellenic Ttrain, δια των δικηγόρων τους υπέβαλλαν στο δικαστήριο αίτημα αναβολής της δίκης, με την έδρα να αποφασίζει όμως τη διακοπή της διαδικασίας για τις 5 Απριλίου. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του ΟΣΕ και της Hellenic Train ζήτησαν να μη συζητηθεί η υπόθεση, υποστηρίζοντας πως μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή αντέκρουσε το αίτημα υποστηρίζοντας: «Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση της αγωγής και τα μέλη της οικογένειας του θύματος.