Στέλιος Παρλιάρος: «Όταν άνοιξα μαγαζί στα 23 μου, δεν ήξερα τι θα πει φόρος, τι θα πει ΙΚΑ»

219

stelios-parliaros

«Εμένα με ενδιέφερε η δημιουργία, έφτιαχνα τα γλυκά και τα μετέφερα από το εργαστήριο στο κατάστημα» είπε χαρακτηριστικά

Ο Στέλιος Παρλιάρος έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που είχε περάσει στο παρελθόν, λόγω των χρεών της στο δημόσιο.

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» του Action24 και αρχικά, αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του και τα χρέη, που συσσωρεύτηκαν.

«Το πιο δύσκολο ήταν τα χρέη, αλλά ήταν η φιλοδοξία μου από μικρός να ανοίξω μαγαζί. Ήταν πολύ δύσκολο στα 23 σου να ανοίξεις ένα μαγαζί και οι γονείς σου να είναι στην Κωνσταντινούπολη. Είχα ως στήριγμα την αδελφή μου. Δεν ήξερα τι θα πει φόρος, τι θα πει ΙΚΑ. Εμένα με ενδιέφερε η δημιουργία. Έφτιαχνα τα γλυκά και τα μετέφερα από το εργαστήριο στο κατάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πήγαινα τις παραγγελίες πόρτα πόρτα, μιλάμε για το 1982, χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Ερχόντουσαν και μου παράγγελναν 100 τούρτες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και τις πήγαιναν στα μπουζούκια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την αναγωνρισιμότητα που κέρδισε σιγά σιγά με την πάροδο των χρόνων, είπε: «Είχα πει ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω μαγαζί. Αρχίζω λοιπόν, να δίνω συνταγές στην Ελευθεροτυπία και να κάνω μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Πήγαινα και στο “Σαν στο Σπίτι Σας”, στον Φώτη και τη Μαρία. Εκεί άρχισε ο κόσμος να με γνωρίζει περισσότερο σαν Παρλιάρο. Σιγά-σιγά άρχισα να βγάζω τα πρώτα μου βιβλία και κάνω μία μεταγραφή στην Καθημερινή. Εκεί έβγαζα το περιοδικό Γλυκιές Αλχημείες, πουλούσε περισσότερο από όλα τα περιοδικά. Τότε μου έγινε η πρόταση από το MEGA για την εκπομπή».

Τέλος, εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους απέχει πλέον, από την τηλεόραση: «Έκανα 13 χρόνια τηλεόραση κι εδώ και 2 χρόνια τη σταμάτησα για πολλούς λόγους. Βασικά, γιατί δεν μου ταιριάζει, έτσι όπως έχει γίνει. Τα τελευταία χρόνια, έκανα και την παραγωγή. Άρχισαν τα κανάλια να πιέζουν για χορηγίες, όμως η εκπομπή δεν είναι σούπερ μάρκετ. Μου άλλαζαν την ώρα, έγιναν διάφορα. Εμένα μου αρέσει η αισθητική, δεν θέλω να κοροϊδεύω τον τηλεθεατή».