Σταύρος Δογιάκης: Ψάχνουν τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία – «Κλειδί» το κινητό του

449

Σταύρος Δογιάκης: Ψάχνουν τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία -«Κλειδί» το κινητό  του

Μέσα απο καταθέσεις γνωστών, φίλων και συνεργατών, άρση τηλεφωνικού απορρήτου και έλεγχο των καμερών, προσπαθούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να λύσουν το μυστήριο της αυτοκτονίας του Σταύρου Δογιάκη. Όλα δείχνουν όπως προέκυψε απο τα δύο σημειώματα που άφησε και τον τρόπο που επέλεξε να γράφει το φινάλε της ζωής του με δυο σφαίρες, οτι κάτι τον απασχολούσε το τελευταίο διάστημα και τον είχε ρίξει ψυχολογικά.

Απο τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτει οτι δεν είχε μοιραστεί με κανέναν το μυστικό του και κανείς δεν είχε καταλάβει οτι κάτι σοβαρό έτρεχε με τον συνιδιοκτήτη της ταβέρνας Κρητικός. Τα δεδομένα είναι οτι είχε μεταβιβάσει το μερίδιο του στην ταβέρνα, έναντι του ποσού των 650.000 ευρώ, στον αδερφό του και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει ενα νέο επιχειρηματικό project στη Μεσογείων. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι αστυνομικοί στο τελευταίο στίγμα του κινητού του στο Μαρούσι, πριν το κλείσει για πάντα. Ψάχνουν να δουν αν είχε κάποιο ραντεβού εκεί και με ποιους συναντήθηκε.

Βρέθηκε δεύτερο σημείωμα στο αυτοκίνητο

Το δεύτερο σημείωμα που βρέθηκε στο ασημί Smart του Σταύρου Δογιάκη, η ιατροδικαστική έκθεση που μιλάει για αυτοκτονία και οι μαρτυρίες των συγγενών και φίλων για το ψυχολογικό προφίλ του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός», αποτελούν τα νέα δεδομένα στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μέσα στο αυτοκίνητο που στάθμευσε στη θέση Αη Γιάννης για να χαθεί στη συνέχεια στο δάσος και να γράψει με δυο σφαίρες το φινάλε της ζωής του, ο Σταύρος Δογιάκης, άφησε ένα δεύτερο σημείωμα όπου ζητά συγγνώμη απο τον αδερφό του γιατί τον στεναχώρησε.

Αυτό, ήρθε να προστεθεί σε εκείνο που άφησε μέσα στο σπίτι, οπου αναφέρει οτι τα αφήνει όλα στον αδερφό του, ενώ δίπλα υπήρχε και ένα κουτί με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ουσιαστικά, κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και τις μαρτυρίες συγγενών και φίλων, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ήταν αυτό που επηρέασε καθοριστικά τη ζωή του Σταύρου Δογιάκη και τον έκανε να πάρει την απόφαση να τερματίσει με τον τραγικό αυτό τρόπο τη ζωή του.

Πυροβόλησε τον εαυτό του δύο φορές

Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση, τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, αποκαλύπτουν νέα δεδομένα για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Σταύρου Δογιάκη αλλά και τον τρόπο που αποφάσισε να την τερματίσει.

Είναι συγκλονιστικό ότι ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά. Όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς η πρώτη σφαίρα προκάλεσε  διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να επιχειρήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του.

Λίγες ώρες πριν ανηφορίσει με το ασημί Smart στον Υμηττό, στη θέση Άη Γιάννης, βρέθηκε στο Μαρούσι. Οι κεραίες πιάνουν εκεί το τελευταίο στίγμα του κινητού του, πριν το απενεργοποιήσει για να σβήσει τα ίχνη του στο δάσος.

Το αν συναντήθηκε με κάποιον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να το διερευνήσουν για να ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας, έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα