Σταμάτης Μαλέλης: «Επιστρέφω και τα αλλάζω όλα»

535

 

malelhs

Με αισιοδοξία και χαμόγελο επιστρέφει στο Star ο Σταμάτης Μαλέλης και με μεγάλη διάθεση για αλλαγές. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Διευθυντής ειδήσεων και Ενημέρωσης παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο «Το τέρας και εγώ». Σε καμία περίπτωση τότε, δεν φανταζόταν ότι θα βρισκόταν μια ανάσα απόσταση από τον θάνατο. Πριν από δυο μήνες υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και για 15 ημέρες έδινε μάχη με τη ζωή. «Πήγα και γύρισα»είπε ο ίδιος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real Life, αναφερόμενος στις εκπομπές του STAR είπε: «Επιστρέφω και τα αλλάζω όλα. Θα είναι αλλαγές και στο περιεχόμενο των εκπομπών και σε πρόσωπα. Μπορεί να προσθέσουμε εκπομπές. Θέλω να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτό που κάνουν, γιατί στο ψυχαγωγικό πληρώνονται πολύ καλύτερα από άλλους. Για φαντάσου την ανεργία και τη δυστυχία που υπάρχει. Κάποια πρόσωπα τηλεοπτικά νομίζω ότι έχουν κουράσει. Πρέπει να δώσουμε τη σκυτάλη σε φρέσκα πρόσωπα. Η Μελέτη είναι πάρα πολύ καλή και πάει πολύ καλά, αλλά είναι μόνη της όμως»;

Για την περιπέτεια της υγείας του υποστήριξε ότι «επί 15 ημέρες ήμουν διασωληνωμένος και σε καταστολή. Η κόρη μου ήταν συνέχεια δίπλα μου. Μου έκανε εντύπωση που τόσος κόσμος είχε ενδιαφερθεί για μένα. Νομίζω ότι ο κόσμος είδε ότι δεν είμαι κακός άνθρωπος. Μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά δεν είμαι κακός».

Στον ίδιο τόνο πρόσθεσε πως «όταν συνέρχεσαι, είσαι ακίνητος. Βλέπεις την ουσία της ζωής. Τώρα πια με πιάνει περισσότερη αγάπη και συγκίνηση για κάποια πράγματα, θέλω να ζήσω πιο απλά τη ζωή μου. Να δώσω βάρος σε πράγματα που έχασα».

Η καινούργια ημέρα για τον Σταμάτη Μαλέλη

«Νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσω. Εκτός από τηλεόραση, γράφω. Το νέο μου βιβλίο έχει τίτλο «η προοπτική του χάους» και υπολογίζω να είναι έτοιμο σε έναν μήνα».

Το πρώτο άτομο στο οποίο θα στείλει αντίτυπο θα είναι Φώτης Κουβέλης. Η αφιέρωση που θα του γράφει: «Αυτή η χρονιά ήταν ιστορική για την Αριστερά. Για πρώτη φορά τόλμησε και μπήκε σε μια κυβέρνηση και πήρε ευθύνες. Αυτή θα είναι ακόμα μια σημαντική χρονιά γιατί θα πρέπει η Αριστερά να κυβερνήσει ουσιαστικά και να μη φοβάται το παρελθόν. Ο καπιταλισμός είναι έτοιμος να εκραγεί, η παγκοσμιοποίηση απέτυχε, οι λαοί ξεσηκώνονται, η κρίση φτάνει εκ νέου στην Αμερική πιο δυνατή, αλλά και στη Γερμανία και στην Αγγλία. Τα εναλλακτικά σχέδια δεν μπορούν να γίνουν από γελοίους τεχνοκράτες που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Ή από τους νεοφιλελεύθερους καραγκιόζηδες οι οποίοι νόμιζαν ότι μόνο αν λειτουργεί η αγορά, η προσφορά, και η ζήτηση θα πάει καλά. Γελοιοποιήθηκαν. Θα πρέπει να κλειστούν στο καβούκι τους και να μην ξαναμιλήσουν , είτε είναι μάνατζερ είτε υπουργοί οικονομικών και να μάθουν να διαβάζουν οικονομία και όχι να αποστηθίζουν».