Σπύρος Φωκάς: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό – Στα λευκά η σύζυγός του, Λίλιαν

161

fwkas-khdeia-arthrou-2

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του – Η σορός του θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα για αποτέφρωση

Τον Σπύρο Φωκά αποχαιρετούν, συγγενείς και φίλοι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Πρώτες στην κηδεία του ηθοποιού έφτασαν η σύζυγός του Λίλιαν και η θετή κόρη του, Κωνσταντίνα, ντυμένες με λευκά σακάκια.

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου σε ηλικία 86 ετών. Ο Σπύρος Φωκάς έδινε για πολύ καιρό, τη δική του μάχη σε κέντρο αποκατάστασης, όπου και διέμενε τους τελευταίους μήνες, έχοντας έρθει αντιμέτωπος, μεταξύ άλλων, με σοβαρά αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα.

Η κηδεία του Σπύρου Φωκά πραγματοποιείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14:00. Στη συνέχεια η σορός του θα οδηγηθεί στη Ριτσώνα για αποτέφρωση, εκφράζοντας την τελευταία επιθυμία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η σύζυγός του, είχε περιγράψει τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού, αποκαλύπτοντας ότι «έσβησε» μέσα στην αγκαλιά της«Ο Σπύρος τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και είχε την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού» τόνισε η Λίλιαν Φωκά, μιλώντας τις προάλλες στο MEGA.

Όπως είπε η ίδια, ο Σπύρος Φωκάς πέθανε στην αγκαλιά της: «Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο».

Δείτε φωτογραφίες

kideia-6
Η Λίλιαν και η Κωνσταντίνα Φωκά
kideia-5
kideia-8
kideia-7
kideia-4
kideia-3
kideia-2
khdeia-spyrou-fwka__1_
khdeia-fwka-2
H Άννα Φόνσου