Σούρας: Η πρεσβυτέρα «έκαψε» τον πατέρα Αντώνιο – Ήταν αγχωμένη

277

Σούρας: Η πρεσβυτέρα «έκαψε» τον πατέρα Αντώνιο – Ήταν αγχωμένη

«Τον έκαψε, τον έκαψε με όλη την συμπεριφορά της και τον λόγο της».

«Τον έκαψε». Έτσι σχολίασε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας τα όσα είπε η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου για τις καταγγελίες που δέχεται η «Κιβωτός του Κόσμου» για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς.

«Τον έκαψε, τον έκαψε με όλη την συμπεριφορά της και τον λόγο της. Στο απόσπασμα φαίνεται αγχωμένη, ενοχοποιημένη και απολογητική, τον έκαψε», δήλωσε ο  ψυχίατρος στην εκπομπή Super Κατερίνα.

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη Παρασκευή, καθώς βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου, η πρεσβυτέρα εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη της ίδιας αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου, «γιατί το θέμα πήρε φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε ξαφνικά χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να χτυπήσουν το έργο μας. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά αυτά καθοδηγούνται από κάπου» είχε πει η Σταματία Γεωργαντή.

Δήλωσε βέβαιη πως πίσω από την όλη υπόθεση κρύβονται συμφέροντα, ενώ είπε πως «φυσικά, θεωρούμε ότι τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότητα, να είναι υποκινούμενα από κάποιον». Τόνισε πως πρόκειται για «ψέματα και συκοφαντίες» πως «κανείς δεν μπορεί να τα αποδεχθεί».

«Όλος αυτός ο διασυρμός είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρόνια με τόσα παιδιά και δεν είπε κανείς τίποτα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Ήξερα ονόματα ανθρώπων που κακοποίησαν παιδιά»

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Κυριακής ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησε στο Mega και στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για τις σοκαριστικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο ψυχίατρος, όπως υποστηρίζει, γνωρίζει και ο ίδιος στοιχεία για ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις και κακές συμπεριφορές από υπαλλήλους.

«Ζω ένα κακό όνειρο. Πιστεύω ότι η «Κιβωτός» θα αποτελέσει το τέλος των δομών. Για την σεξουαλική παρενόχληση δεν ήξερα τίποτα, έπεσα από τα σύννεφα αλλά δεν σας κρύβω ότι το όνομα μαθεύτηκε πάρα πολύ γρήγορα. Για τα άλλα ήξερα και τα ονόματα αλλά δυστυχώς όταν τα έμαθα -γιατί τα έμαθα μέσα από μία επαρχιακή πόλη που είχα μία ομιλία- δεν πρόλαβα ούτε καν να τα μεταβολίσω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ονόματα δόθηκαν μέσα σε 4-5 ημέρες από τα παιδιά. «Γιατί αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε τώρα. Έχει ξεκινήσει από το 2021. Όλα τα ονόματα των ανθρώπων που είχαν μία κακή συμπεριφορά προς τα παιδιά έχουν ήδη κυκλοφορήσει».