Σούπερ μάρκετ – lockdown: Πρόταση για διεύρυνση του ωραρίου και διπλή μάσκα παντού από την Αθηνά Λινού

519

linou_super_market

Αθηνά Λινού: Οι πολίτες να ψωνίζουν με «βάρδιες» και ανάλογα με την ηλικία τους – Τι είπε για τα σχολεία και τη μεταδοτικότητα του ιού από τα παιδιά
Πρόταση για διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα παντού έκανε στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, η οποία υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό όπως και οι ενήλικες, και για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία.

Η Αθηνά Λινού μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα.

Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτρα, και μετά να καταλήξουμε σε νέα καραντίνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε ερώτηση γιατί ενώ βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, η καθηγήτρια απάντησε: «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε πριν. Το lockdown είναι το έσχατο μέτρο που λαμβάνουμε».

Παράλληλα δήλωσε πως όποιος μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Η καθηγήτρια πρότεινε να ανοίγουν από τις 6 το πρωί τα σούπερ μάρκετ και να πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν με «βάρδιες» με βάση την ηλικία τους.

Όπως είπε, μελέτες δείχνουν πως είναι μεγάλη η μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο

Πηγή : protothema.gr