Σε καραντίνα στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

566

Στο Λονδίνο θα παραμείνει η κόρη της 40χρονης που νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, που βρίσκονταν σε εκδρομή.

Με πτήση τσάρτερ επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα οι περίπου 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, οι οποίοι βρίσκονταν σε εκδρομή με την κόρη της 40χρονης που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, δεν θα επιστρέψει μαζί τους η κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το κορίτσι, στο Λονδίνο έμεινε άλλο ένα παιδί που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, όταν φτάσουν στην Ελλάδα, θα ενημερωθούν στο αεροδρόμιο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα πάνε σπίτι τους, όπου και θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Το αν θα υπάρξει άλλου είδους μεταχείριση στη συνέχεια θα κριθεί και από τα αποτελέσματα, των εξετάσεων των παιδιών που έμειναν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά ήταν απομονωμένα από το απόγευμα της Πέμπτης στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο, περιμένοντας τους γιατρούς, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και αν μπορούν να ταξιδέψουν.