Σχολεία – Χιλιάδες κρούσματα, γκρίνια & καταλήψεις έφερε το πρώτο κουδούνι

437

Ένα από τα σημαντικότερα κρας τεστ για την εξέλιξη της πανδημίας το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκίνησε με το άνοιγμα των σχολείων.

Μέχρι το πρωί, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω των self tests που έκαναν μαθητές και καθηγητές πριν την επιστροφή τους στα σχολεία είχαν φθάσει τα 15.547.

Self tests στο… παρά πέντε

Ένα εκατομμύριο self tests είχαν προμηθευτεί όλα τα σχολεία για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν είχαν καταφέρει να προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του. τόνισε ότι τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας.

«Χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό. Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας».

Ανησυχία για διασπορά

Αρκετοί επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων και διασπορά στην κοινότητα, άλλοι ωστόσο τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλύτερη ανίχνευση.

Καταλήψεις & στάση εργασίας

Με καταλήψεις, αποχές αλλά και στάσεις εργασίας ξεκίνησε η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων μέσα στο 2022. Η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε δίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας το άνοιγμα των σχολείων δίχως τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Σε κατάληψη και αποχές, για τον ίδιο λόγο, προχώρησαν μερικά σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά

Με έκτακτες προσλήψεις θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν σήμερα το δεύτερο self test για να πάνε αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη άλλο ένα, το τρίτο της εβδομάδας.

Πηγή: in.gr