Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντιλαμβανόταν τα παιδιά ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, λέει το πόρισμα της ψυχολόγου

373

Οι ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας έδειξαν, σύμφωνα με την ψυχολόγο ότι η 9χρονη ανησυχούσε και προσπαθούσε να δουλέψει μέσα της και να κατανοήσει τον θάνατο των δύο αδελφών της

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου που όρισε η 18η τακτική ανακρίτρια για την Ρούλα Πισπιρίγκου προστέθηκε στον φάκελο για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Το πόρισμα, έκτασης 54 σελίδων, περιέχει στοιχεία που προκύπτουν αφενός από ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και συνομιλίες με τους δασκάλους της και αφετέρου από τις συνεδρίες που είχε η ψυχολόγος με την 33χρονη κατηγορούμενη μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ψυχολόγος κατέληξε στα συμπεράσματά της έπειτα από συνομιλίες που είχε και με τον Μάνο Δασκαλάκη στο γραφείο της.

Τι αναφέρει το πόρισμα της ψυχολόγου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες.

Οι περιγραφές για τα παιδιά της, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόταν ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ψυχολόγος που ορίστηκε από την ανακρίτρια ανέλυσε, επίσης, τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, λοιπόν, η 9χρονη Τζωρτζίνα ανησυχούσε και προσπαθούσε να δουλέψει μέσα της και να κατανοήσει τον θάνατο των δύο αδελφών της, της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τον φόβο μήπως συμβεί κάτι ανάλογο και στην ίδια.