Ρωσία: Στρατός για την αντιμετώπιση μαζικών κρουσμάτων στη Σιβηρία

489

Σε ανάπτυξη μονάδων στρατού προχώρησε η Ρωσία στη Σιβηρία για να αντιμετωπιστούν μαζικά κρούσματα στην περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός αναπτύχθηκε στη Σιβηρία για να περιορίσει την εξάπλωση μιας εστίας του κορωνοϊού στο μεγαλύτερο χρυσωρυχείο της χώρας, με τουλάχιστον 400 εργαζόμενους να έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 μέχρι τώρα.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται η ολοκλήρωση ενός καταυλισμού με σκηνές για τη διαμονή ανά 14 “έως και 2.000” εργατών στο ορυχείο Ολιμπιάντα στην επαρχία Κρασνογιάρσκ, στην ανατολική Σιβηρία.

Στον καταυλισμό αυτό, που βρίσκεται σε ένα χωριό στη μέση της τάιγκας, αναμένεται να μεταφερθούν εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο που ήρθαν σε επαφή με όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ή που “βρίσκονται εντός της ζώνης κινδύνου”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι έστησε ένα κινητό νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο δέχεται ασθενείς.

Προσωρινά νοσοκομεία έχουν ανοίξει σε πολλές περιοχές των εγκαταστάσεων του χρυσωρυχείου, κυρίως στην αίθουσα του γυμναστηρίου και στον χώρο όπου κοιμούνται οι εργαζόμενοι, εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 317.554 κρούσματα της covid-19 και 3.099 θάνατοι, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο.