Ρόδος: Σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση 21χρονη Αγγλίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό

322

dikastiria_rodou

Μία Αγγλίδα στη Ρόδο καλείται να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, καθώς φαίνεται πως είχε συκοφαντήσει δύο νεαρούς ότι τη βίασαν, κάτι που τελικά δεν ισχύει

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση ενός 21χρονου Αλβανού κι ενός 23χρονου Έλληνα, παραπέμφθηκε, μια 26χρονη Αγγλίδα που τους κατήγγειλε για ομαδικό βιασμό.

Οι δύο νεαροί έχουν κριθεί αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω για βιασμό που τελέστηκε από δύο δράστες οι οποίοι ενήργησαν από κοινού.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως που επεσήμανε ότι δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του βιασμού προσθέτοντας ότι υπήρξε συναίνεση καθόλη τη διάρκεια της πράξεως, όπως προέκυψε από την αποδεικτική διαδικασία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δικηγόροι κ.κ. Ακης και Δημήτρης Δημητριάδης παρουσίασαν στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό από αναρτήσεις στα social media και σε ιστοσελίδες της Αγγλίδας που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη στο ακροατήριο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Είχαν δε μηνύσει την Αγγλίδα, υποστηρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι ψεύδεται.

Η εγκαλούσα εν γνώσει της αναλήθειας της κατάθεσής της, όπως είπαν, κατέθεσε ψευδώς ότι την βίασαν, αφού δεν ευρέθησαν ίχνη άσκησης βίας, καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία κάκωση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός της, δεν ευρέθη ίχνος σπερματοζωαρίου, δεν ευρέθη ίχνος βιασμού, ενώ η έντονη ερυθρότητα και το πολύ ήπιο οίδημα στις δομές του αιδοίου και της εισόδου του κόλπου αποτελούν σημείο ενδεικτικό πρόσφατης συνουσίας.

Δηλαδή, η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωσε ότι η πράξη έγινε με τη θέλησή της.

Η εγκαλούμενη, όπως τόνισαν σε κανένα σημείο της από 30-07-2017 κατάθεσής της στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου δεν ισχυρίζεται ή αναφέρει την άσκηση τόσο σωματικής βίας που να μην μπορεί να απωθήσει όσο και ψυχολογικής.

Το μόνο που αναφέρει είναι ότι ο πρώτος την πίεσε προς στιγμή με το σώμα του στο κρεβάτι ενώ έκαναν έρωτα. Επίσης δεν δικαιολογεί πώς έκανε συγχρόνως έρωτα όπως ισχυρίζεται εναλλάξ και συγχρόνως πεολειχία.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Την 30ή Ιουλίου 2017 και περί ώραν 07.30 οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να εξανάγκασαν μια 26χρονη Αγγλίδα, που διέμενε προσωρινά στην Κάλαθο, σε συνουσία ταυτόχρονα και επανειλημμένα παρά τη θέλησή της, σε δωμάτιο πίσω από εστιατόριο. Η 26χρονη εργαζόταν συγκεκριμένα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο και ανέπτυξε ερωτική σχέση με τον 21χρονο, ο οποίος εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα.

Τον δεύτερο είχε δει ορισμένες φορές σε άλλο κατάστημα στην ίδια περιοχή, όπου εργαζόταν. Η 26χρονη με τον 21χρονο μετέβησαν στο κατάστημα, όπου εργαζόταν ο 22χρονος για διασκέδαση. Εκεί ο 21χρονος την ενημέρωσε ότι θα φιλοξενούσαν στην οικία του τον 22χρονο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού πρώτα πήγαν όλοι μαζί σε έναν φούρνο για να φάνε, κατέληξαν σε ένα δωμάτιο, όπου, όπως υποστηρίζει η Αγγλίδα είχε πάει για πρώτη φορά. Ο σύντροφός της άρχισε, όπως είπε να την φιλάει και σε κάποια στιγμή παρουσιάστηκε στον χώρο ο δεύτερος, φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Ο 21χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να τον φιλήσει και εκείνη αρνήθηκε και σε κάποια στιγμή την ακινητοποίησε με το βάρος του σώματός του, της έβγαλε το εσώρουχο και της ανέβασε την φούστα ενώ ο δεύτερος κοιτούσε. Κατόπιν την εξανάγκασαν, όπως διατείνεται, σε ασελγείς πράξεις και ήλθαν σε ερωτική επαφή μαζί της, χωρίς προφύλαξη, διαδοχικά.

Ο 21χρονος, αφού ολοκλήρωσαν, την οδήγησε στο δωμάτιο, όπου διέμενε με οικείους της και στην διαδρομή, όταν του παραπονέθηκε για ό,τι συνέβη εκείνος φέρεται να της είπε ότι «της άξιζε» μετά από κάποιες πληροφορίες που είχε για σχέση της με έτερο πρόσωπο. Η ίδια διατείνεται ότι με το άτομο αυτό δεν είχε σχέση και ενώ την πολιορκούσε η ίδια δεν ενέδωσε. Όταν μπήκε στην οικία της εξιστόρησε το τι είχε συμβεί στη θεία της και η τελευταία την έπεισε να υποβάλει μήνυση στην αστυνομία.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.

Ο 22χρονος συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι ενώ διασκέδαζαν χάριν αστεϊσμού στην αρχή, ο 21χρονος φίλος του πρότεινε στην Αγγλίδα να πάνε όλοι μαζί στο διαμέρισμά του και εκείνη μετά από σκέψη λίγων δευτερολέπτων είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υποστηρίζει ότι ξαφνιάστηκαν και την ρώτησαν ξανά και εκείνη αμέσως απάντησε καταφατικά. Όταν πήγαν στο διαμέρισμα εκείνη, όπως είπε, μπήκε στο μπάνιο, έκανε ντους, βγήκε γυμνή και πήγε στο κρεβάτι με τον 21χρονο. Ο 22χρονος πήγε στην τουαλέτα και ακολούθως πήγε κοντά τους, φορώντας μόνο το εσώρουχό του.
Υποστηρίζει ότι η Αγγλίδα του το τράβηξε και ενώ έκανε έρωτα με τον φίλο του επιδόθηκε σε ερωτικές πράξεις και μαζί του. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι επειδή ένιωσαν αμηχανία εκείνη χαμογελώντας τους παρότρυνε να συνεχίσουν. Ο 23χρονος είπε μάλιστα ότι η καταγγελία έγινε αφενός για την απόρριψη του φίλου του και αφετέρου για να δικαιολογηθεί στη θεία της.

Ο 21χρονος προσκόμισε μάλιστα φωτογραφίες που αντάλλασσαν στο Facebook και συνομιλίες τους από τις οποίες προκύπτει ότι η Αγγλίδα επεδίωκε συνεχώς να σοβαρέψουν τη σχέση τους και μάλιστα φαίνεται ότι εκείνος δεν ήθελε, έχοντας πληροφορηθεί ότι είχε παρελθόν με άνδρες στη Λίνδο και ότι έπινε πολύ.

Όταν την μετέφερε μετά την πράξη στο σπίτι της, όπως είπε, άρχισε να κλαίει διότι της είπε ότι δεν ήθελε σοβαρή σχέση μαζί της, γιατί το γεγονός ότι δέχτηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και με τον φίλο του, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που την ήθελαν να είναι «άτακτη».

Πηγή: www.dimokratiki.gr