Ρόδος: Άδειασαν οι χώροι που φιλοξενούσαν κατοίκους και τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία

230

rodos-venetokleio922

Μεγάλος αριθμός ατόμων βρήκε στέγαση σε δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων και σε σπίτια εθελοντών – Δείτε φωτογραφίες

Λίγες εκατοντάδες φιλοξενούμενοι παραμένουν αυτή τη στιγμή στους περισσότερους από 30 δημοτικούς/δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που εξασφάλισαν οι αρχές για την προσωρινή στέγαση πολιτών και επισκεπτών στη Ρόδο, καθώς σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους του νησιού διασφαλίστηκε η απορρόφηση μεγάλου αριθμού ατόμων σε διαθέσιμα δωμάτια και δευτερευόντως σε σπίτια που προσέφεραν εθελοντές.

Στην ουσία η αποσυμφόρηση των χωρών φιλοξενίας και η μεταφορά τουριστών σε δωμάτια ξενοδοχείων αφενός ισοδυναμεί με την επιτυχημένη λήξη του αγώνα που δόθηκε το προηγούμενο διήμερο ώστε να εξασφαλιστεί η φροντίδα όλων των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες ή τα καταλύματα τους λόγω της πυρκαγιάς, αφετέρου συνιστά το πρώτο βήμα προς την εξομάλυνση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και της τουριστικής βιομηχανίας στο νησί.

707d35dd-8a61-4cb8-8b17-a542279ab41f

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο και στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας, που ήταν δύο από τις πολυπληθέστερες δομές, στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονταν εκεί 24 και 30 άτομα αντίστοιχα.

Άλλοι μεγάλοι χώροι, όπως το κατάστημα εστίασης Rodini, ήταν άδειοι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου δεν υπάρχει εν ενεργεία ξενοδοχείο – κατάλυμα στο νησί που να μην έχει προσφέρει έστω μία κλίνη στην προσπάθεια αυτή, με τους φιλοξενούμενους που βρήκαν δωμάτια να υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Στους περισσότερους χώρους οι εθελοντές είναι πλέον περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους, ενώ μεγάλες ποσότητες τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών καθαρισμού παραμένουν διαθέσιμες σε περίπτωση που οι δομές χρειαστεί να υποδεχτούν εκ νέου κατοίκους και τουρίστες.