Πριγκόζιν: Μέλος της Wagner αναγνώρισε τη σορό από το κομμένο δάχτυλο, λέει ρωσικό μέσο

197

prigozyn_daxtylo1

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί κοντά στην τουαλέτα του αεροσκάφους που συνετρίβη μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης

Την ώρα που εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το αν ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρισκόταν στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, με συνέπεια να σκοτωθεί μαζί με άλλα εννέα άτομα, κυκλοφόρησε η πληροφορία απο ρωσικό κανάλι στο Telegram πως η σορός του ηγέτη της Wagner έχει ήδη αναγνωριστεί από το χαρακτηριστικό μισοκομμένο δάχτυλο στο αριστερό του χέρι.

Ο Πριγκόζιν είχε χάσει μέρος του δαχτύλου του, ενώ εξέτιε ποινή σε σωφρονιστικό κατάστημα, ανέφερε το ρωσικό κανάλι VChK-OGPU στο Telegram. Παράλληλα, πρόσθεσε πως ένας ανώτερος διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης αναγνώρισε το πτώμα από τον τραυματισμό αυτό, καθώς και τον υπαρχηγό του, Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του.

Σε διεθνές επίπεδο, πάντως, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Πριγκόζιν και αρκετοί από τους υπολοχαγούς του έχουν σκοτωθεί και αν αυτό έγινε «χάριν εκδίκησης» για την ανταρσία που ξεκίνησε τον Ιούνιο, αμφισβητώντας την εξουσία του προέδρου Πούτιν. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανό να είχε στοχοποιηθεί ο Πριγκόζιν, ενώ και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είπε πως δεν υπάρχουν «σαφείς αποδείξεις», ωστόσο θεωρείται «εξαιρετικά πιθανό» να έχει σκοτωθεί.

Αναφορές για δύο βόμβες κοντά στην τουαλέτα του αεροσκάφους

Στο μεταξύ, δύο ρωσικά μέσα ενημέρωσης με πηγές ασφαλείας εντός του Κρεμλίνου ισχυρίστηκαν ότι ενδεχομένως μία ή δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος. Σε ανεπιβεβαίωτες αναφορές, υποστηρίχθηκε ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, κοντά στην τουαλέτα.

raspopova1

Αυτό τροφοδοτήθηκε από τις αποκαλύψεις της 39χρονης αεροσυνοδού Κριστίνα Ρασπόποβα, η οποία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την απογείωση του αεροσκάφους, ότι η πτήση της είχε καθυστερήσει λόγω «επισκευών» της τελευταίας στιγμής. Έτσι, θεωρήθηκε πιθανό να τοποθετήθηκαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στη διάρκεια αυτή της περιόδου, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους πάντως, υποστήριξε πως στο συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν έχουν γίνει επισκευές από το 2019, ελέω των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Οι λεπτομέρειες της αμερικανικής αξιολόγησης ήρθαν στην επιφάνεια την ώρα που ο Πούτιν εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων φέρονται να επέβαιναν στο αεροσκάφος και έκανε λόγο για «σοβαρά λάθη» που έκανε ο Πριγκόζιν στη ζωή του.