Πρίγκιπας Χάρι: Το μήνυμά του για τον HIV

778

Να μιλήσουν για τις δικές τους ιστορίες παρότρυνε ο πρίγκιπας Χάρι τους ανθρώπους, εν όψει του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS.

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε από τον κήπο του σπιτιού του στο Λος Άντζελες για το AIDS, θέλοντας να κάνει τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες με τους υπόλοιπους, εν όψει της τελετής έναρξης του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον ιό.

Ως συνιδρυτής και χορηγός της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Sentebale”, ο δούκας του Σάσεξ προσπαθεί να βελτιώσει το μέλλον των παιδιών και των νέων που πλήττονται από τον ιό HIV και την ακραία φτώχεια, παρέχοντας τη, ζωτικής σημασίας, πρόσβαση στα συστήματα υγείας, εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

“Το φετινό θέμα είναι η δύναμη ψυχής, κάτι που όλοι μας σε όλο τον κόσμο κατανοούμε ότι είναι αναγκαίo, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Και για πολλούς, το να αναζητούν βαθιά για να βρουν αυτό το ψυχικό σθένος ήταν μια δύσκολη εμπειρία. Αλλά για όσους επηρεάστηκαν από τον ιό HIV και το AIDS, τα παραδείγματα ψυχικής δύναμης μέσα τους και στην κοινότητα έχουν γίνει αισθητά και καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες” ανέφερε ο πρίγκιπας Χάρι.

Δείτε την ανάρτηση:

“Στο Sentebale, βλέπουμε το ψυχικό σθένος των νέων ανθρώπων κάθε μέρα, και αυτός είναι ο λόγος που εμπνέομαι κάθε μέρα από την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με τον πρίγκιπα Σέισο το 2006. Όπως θα δείτε, αυτοί οι νέοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν κατά της αδικίας, να είναι πρότυπα για τους συνομηλίκους τους, να υποστηρίξουν τα συστήματα πρόληψης ενάντια στον HIV και να αμφισβητήσουν τα συστήματα που τους περιορίζουν με την ελπίδα ενός πιο ανεκτικού και αποδεκτού περιβάλλοντος για όλους” συμπλήρωσε.

Πληροφορίες: hellomagazine.com