Πρίγκιπας Χάρι: «Η μαμά μου θα ήταν πολύ περήφανη για μένα..»

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

759

Πρίγκιπας Χάρι: Αλκοόλ και ναρκωτικά για να ξεπεράσει τον θάνατο της Νταϊάνα | Έθνος

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι στην εκπομπή ¨ The Me You Can’t See¨ της Όπρα Γουίνφρεϊ στην Apple TV. Μίλησε για τα ανυπολόγιστα ψυχολογικά τραύματα που του προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα αλλά και για τη «σιωπή» του παλατιού. Μη μπορώντας να διαχειριστεί την βαριά απουσία της άρχισε τους πειραματισμούς του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

«Παίξε το παιχνίδι και η ζωή σου θα είναι πιο εύκολη» ήταν οι οδηγίες που πήρε από τη βασιλική οικογένεια. «Έχω πολλά από τη μητέρα μου μέσα μου! Νιώθω να είμαι έξω από το σύστημα αλλά κολλημένος εκεί! Και ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείς και να ξεφύγεις από όλο αυτό είναι να πεις την αλήθεια!», τόνισε ο πρίγκιπας.

«Η ζωή μου ήταν αρκετά μπερδεμένη. Ήθελα να είμαι απλά ο Χάρι και όχι ο πρίγκιπας Χάρι. Το πιο έντονο συναίσθημα εκείνης της ηλικίας ήταν η αδυναμία, η αδυναμία που ένιωθα επειδή δεν μπορούσα να βοηθήσω τη μητέρα όταν έβλεπα τα δάκρυά της. Και αυτό επαναλαμβανόταν κάθε μέρα μέχρι τη μέρα που πέθανε.»

Συνεχίζοντας ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι είναι σίγουρος ότι η μητέρα του είναι πολύ περήφανη για εκείνον, «Ζω τη ζωή που ήθελε να ζήσει για τον εαυτό της, τη ζωή που ήθελε να επιλέξουμε να ζήσουμε. Και μάλιστα, όχι μόνο ξέρω ότι είναι απίστευτα περήφανη για μένα, αλλά με βοήθησε κιόλας να φτάσω ως εδώ. Δεν ένιωσα ποτέ πιο έντονη την παρουσία της όσο τον τελευταίο χρόνο.»

Εμφανώς ενοχλημένος μιλάει για τα Tabloid Media: «Μας ακολούθησαν, μας κυνήγησαν, μας άσκησαν αφόρητη πίεση. Ακόμη και σήμερα τα κλικ της κάμερας με ενοχλούν, με γυρίζουν πίσω στις δύσκολες μέρες που βίωσε η μητέρα μου και στη συνέχεια και εμείς.»

Αναφορικά με τη θεραπεία που ξεκίνησε ο πρίγκιπας Χάρι σημειώνει ότι μόλις κατάλαβε ότι ήταν εγκλωβισμένος στα συναισθήματα ενός 12χρονου παιδιού που δυσκολευόταν να διαχειριστεί την οδύνη της απώλειας, άρχισε σιγά σιγά να απελευθερώνεται και να συνειδητοποιεί καλύτερα όλα όσα συνέβησαν μέσα στη βασιλική οικογένεια, τη δική του οικογένεια. «Αυτή ήταν η αρχή ενός αυτογνωσιακού ταξιδιού για μένα. Έμαθα ότι ζούσα σε μια φούσκα, μέσα σε αυτήν την οικογένεια, μέσα σε αυτό το ίδρυμα, ήμουν κάπως παγιδευμένος σε μια διαδικασία σκέψης ή νοοτροπίας.»

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το γιο του και για τις προτεραιότητες που του δημιουργεί ο ρόλος του πατέρα, «Κάθε φορά που κοιτάζω τα μάτια του γιού μου αναρωτιέμαι αν η γυναίκα μου θα καταλήξει σαν τη μητέρα μου και θα πρέπει να τον φροντίσω μόνος μου. Αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που με οδήγησε στην απόφαση να φύγω, να μην αισθάνομαι παγιδευμένος, να μην αισθάνομαι ελεγχόμενος μέσω του φόβου, τόσο από τα media όσο όμως και από το ίδιο το σύστημα.»

«Ο πατέρας μου συνήθιζε να μας λέει όταν ήμουν μικρότερος – Λοιπόν, έτσι ήταν για μένα, έτσι θα είναι και για σας..- , αυτό όμως δεν βγάζει νόημα, δεν είναι δυνατόν επειδή υπέφερες εσύ να πρέπει να υποφέρουν και τα παιδιά σου.. Τουναντίον, θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. Εάν έχεις υποφέρει, κάνε τα πάντα ώστε τα παιδιά σου να μην βιώσουν αντίστοιχη εμπειρία.»

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε και στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκε η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, «Η ιστορία επαναλαμβανόταν. Η μητέρα μου κυνηγήθηκε μέχρι το θάνατό της ενώ είχε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός και τώρα κοιτάξτε τι συνέβη. Θέλετε να μιλήσουμε για την ιστορία που επαναλαμβάνεται, δεν πρόκειται λοιπόν να σταματήσουν μέχρι να πεθάνει η Μεγκαν.»

Πηγή Πληροφοριών: people.com