Πούτιν: Η βαφτιστήρα του πουλάει το διαμέρισμά της στη Μόσχα και εξασφαλίζει την ισραηλινή υπηκοότητα

453

068_FtpTrial-AA_20032018_711577

Tο κόστος της πώλησης του σπιτιού της 40χρονης Ξένιας Σομπτσάκ ξεπέρασε τα 10 εκατ. δολάρια – Εξαρχής είχε ταχθεί κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η βαφτιστήρα του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει πάρει την ισραηλινή υπηκοότητα και να πούλησε το διαμέρισμά της στη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο λόγος για την 40χρονη Ξένια Σομπτσάκ η οποία είναι σημαίνουσα τηλεοπτική παρουσιάστρια και η κορυφαία γυναίκα πολιτικός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας καθώς στάθηκε εναντίον του νονού της στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 40χρονη έχει εξασφαλίσει την ισραηλινή υπηκοότητα για την ίδια και τον μικρό γιο της και λέγεται ότι πούλησε ένα υπερλουξ διαμέρισμα στη Μόσχα για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως η Σόμπτσακ από την αρχή τάχθηκε κατά τη ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο Πούτιν έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την οικογένειά της. Μάλιστα ο πατέρας της, Ανατόλι Σόμπτσακ, ήταν ο καθηγητής νομικής και μέντορας του Πούτιν καθώς και εκείνος που του έδωσε το πρώτο του βήμα στην πολιτική ως αντιδήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως τονίζει η Daily Mail o Πούτιν μετέφερε παράνομα τον Σόμπτσακ από τη Ρωσία στη Δύση προκειμένου να λάβει ιατρική περίθαλψη. Αυτό συνέβη όταν ο μέντοράς του καταζητείτο για φερόμενη υπόθεση διαφθοράς. Το 2000 ο Πούτιν φωτογραφήθηκε τόσο με την Ξένια όσο και τη μητέρα της Λουντμίλα Ναρούσοβα στην κηδεία του Σόμπτσακ.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα