Πούτιν: Η Ρωσία η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε εμβόλιο κατά του Covid-19

601

“Εμβολιάστηκε και η κόρη μου”, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και το σύνολο των 38 εθελοντών ανέπτυξε ανοσία.

Σήμερα μάλιστα το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στον κόσμο, μετά από σχεδόν δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Σε ομιλία του ο Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος  ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κοροναϊού και το περιέγραψε ως «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος, η κόρη του εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

«Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν» περιέγραψε ο Πούτιν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα.

Το εμβόλιο αποτελείται από δύο συστατικά που εγχύονται ξεχωριστά και χτίζουν μία μακρά ανοσία κατά του ιού.

Τα 900.000 πλησιάζουν τα κρούσματα
Σημειώνεται πως σήμερα η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: in.gr