Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά νυχτερινά αντίποινα στο Χάρκοβο

148

xarkovo_blast

Αλλοι 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο το απόγευμα του Σαββάτου

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το νυχτερινό ρωσικό χτύπημα στο Χάρκοβο, με το οποίο «απάντησε» η Μόσχα στα πυρά που δέχτηκε το Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με τοπιό αξιωματούχο «στις 12:14 π.μ. και στις 12:34 π.μ., οι κατακτητές βομβάρδισαν το χωριό Μπόροφ της περιοχής Ιζιούμ του Χαρκόβου. Ένα ιδιωτικό νοικοκυριό υπέστη ζημιές. Τα πτώματα μιας γυναίκας και 2 ανδρών ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης αυτή τη νύχτα, μεταξύ 01:09 και 01:30, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Χάρκοβο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά υπέστησαν ζημιές υποκαταστήματα τραπεζών, κτίρια κατοικιών, διοικητικά κτίρια και καφετέριες.

Ακόμη, σημείωσε επίσης ότι το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19:00 και 19:20 η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον 6 ρουκέτες στο Χάρκοβο. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, 28 πολίτες τραυματίστηκαν, με 12 από αυτούς να βρίσκονται στο νοσοκομείο. Μεταξύ των ασθενών είναι δύο παιδιά, 14 και 16 ετών, και ένας αλλοδαπός πολίτης. Η κατάσταση των θυμάτων εκτιμάται ως μέτρια.