Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

376

kievo-ekrikseis-xr

Η ιστορική περιοχή Σεβτσενκίβσκιι που χτυπήθηκε, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης

Εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι του Κιέβου, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τέσσερις πυραύλους που έπληξαν την πόλη. Τουλάχιστον ένας πύραυλος χτύπησε στους πρώτους ορόφους συγκροτήματος κατοικιών.

Η ίδια περιοχή είχε χτυπηθεί στις 28 Απριλίου, την ώρα μάλιστα που ήταν στο Κίεβο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοινώσει τον διπλασιασμό της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Σε εκείνη την επίθεση είχε σκοτωθεί μια δημοσιογράφος.

«Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Περισσότερες πληροφορίες αργότερα», αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του.

«Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια», προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα