Πλήξη: Πόσο απειλεί την υγεία και το βάρος ενός τετράχρονου παιδιού

235

Για συνέπειες στις διατροφικές συνήθειες κατά την εφηβεία και την ενήλικη ζωή ως αποτέλεσμα της πλήξης στην προσχολική ηλικία προειδοποιεί πρόσφατη μελέτη, στο μικροσκόπιο της οποίας βρέθηκε η σύνδεση διάθεσης και διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά


Η πλήξη στην εφηβεία, ισχυριζόταν παλαιότερη μελέτη, σχετιζόταν άμεσα με τον κίνδυνο κατάθλιψης. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πάλι, γίνεται όχημα για κακές διατροφικές συνήθειες στο μέλλον και, αναπόδραστα σχεδόν, προβλήματα βάρους.

Στο παραπάνω καταλήγει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Aston στο Μπέρμιγχαμ που δημοσιεύεται στο Food Quality and Preference, τα ευρήματα της οποίας έδειξαν ότι τα τετράχρονα και πεντάχρονα καταναλώνουν έως και 79% περισσότερες θερμίδες όταν βαριούνται σε σύγκριση με φάσεις πιο ζωηρής διάθεσης.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 119 γονείς πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούν για τη διατροφή και σίτιση των παιδιών τους, καθώς και για την ιδιοσυγκρασία και τις ιδιοσυγκρασιακές διακυμάνσεις των τελευταίων. Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά καθημερινών σεναρίων όπου αξιολογήθηκε η διάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένης της βαρεμάρας. Τους δόθηκε ένα τυπικό γεύμα και τους ζητήθηκε να δηλώσουν πότε ένιωσαν κορεσμό.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com