Πισπιρίγκου: Nέοι μάρτυρες καλούνται για κατάθεση για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

243

5739893

Σε κλήτευση νέων μαρτύρων προχώρα η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, καθώς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στην ανακρίτρια η κατηγορούμενη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών Ρούλα Πισπιριγκου. Ως εκ τούτου η σημερινή απολογία της 33χρονης μητέρας δρομολογήθηκε για τις 21 Δεκεμβρίου.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλλε στην ανακρίτρια ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη Δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κυρία Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες, οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται στο αίτημα μας».

Επιπλέον όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας υπέβαλλε αίτημα και για ακυρότητα της προδικασίας, το οποίο θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Συγκεκριενα ο κ. Κούγιας αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας και ζητεί τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ακόμη ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή κατ’ εντολή, όπως είπε της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας. Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.