Πηνελόπη Πιτσούλη: «Αν είχα μπροστά μου τον Πέτρο Φιλιππίδη θα…»

255

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Αν είχα μπροστά μου τον Πέτρο Φιλιππίδη θα…»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Πηνελόπη Πιτσούλη. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα On Time και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ σχολίασε και τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του.

Όπως σημείωσε, η ίδια είναι με το μέρος του θύματος και όχι του θύτη και τόνισε ότι μετά τις αποκαλύψεις ο συνάδελφός της έσβησε από τον χάρτη.

Τους τελευταίους μήνες «έσπασε» ένα «απόστημα» με τις καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων. Μάλιστα ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη. Με τον Φιλιππίδη έχετε δουλέψει μαζί στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Περιμένατε κάτι τέτοιο;

Εγώ συνάντησα έναν υπέροχο συνάδελφο, διαβασμένο, πάντα στην ώρα του, σεμνό, δοτικό, με σεβάστηκε ως μεγαλύτερη συνάδελφο, ήταν κεραυνός εν αιθρία για μένα όλο αυτό. Κάποιοι μου είπαν ότι είναι «κέρατο βερνικωμένο», «πώς θα δουλέψεις με τον Φιλιππίδη; Θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη». «Εμένα δεν μου κάνει κανείς τη ζωή μου δύσκολη, γιατί δεν δίνω δικαιώματα και αφορμές», τους απάντησα.

Όταν τον γνώρισα, ήταν το αντίθετο απ’ αυτό που μου είχαν πει. Όταν λοιπόν βγήκαν όλα αυτά στην επιφάνεια, ήταν κεραυνός εν αιθρία για μένα. Και είπα, «είναι δυνατόν να έκανε τέτοια πράγματα;». Αλλά για να το λένε; Εγώ είμαι με το μέρος του θύματος και όχι του θύτη. Δεν βγαίνει κάποιος στα καλά καθούμενα να κατηγορήσει έναν άνθρωπο ή να του επιρρίψει κατηγορίες. Δεν το νομίζω. Δεν είναι καθόλου εύκολα αυτά τα πράγματα. Δεν το λες. Θα έπρεπε να έχουν πληγωθεί πάρα πολύ όλες αυτές οι γυναίκες για να το ομολογήσουν.

Ποιο ήταν το συναίσθημα σας όταν είδατε τον Πέτρο Φιλιππίδη, όπως τον γνωρίσατε εσείς, σε αυτή την κατάσταση;

Λυπήθηκα πάρα πολύ που κατέστρεψε τη ζωή του και την οικογένεια του. Είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και τον χάνουμε από το θέατρο. Πιστεύω ότι έσβησε από τον χάρτη. Τελείωσε. Μέχρι εδώ ήταν.

Αν είχατε μπροστά σας τον Πέτρο Φιλιππίδη, τι θα του λέγατε;

Θα του έλεγα: «Τι κρίμα, μωρέ Πέτρο!».