Πέτρος Φιλιππίδης: Ο βιασμός στο καμαρίνι του και οι επιθέσεις σε δύο νεαρές ηθοποιούς που τον έστειλαν στη φυλακή

503

Συνελήφθη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οδηγείται στις φυλακές

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά την απολογία του, αλλά δεν έπεισε την ανακρίτρια – Πώς Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη  αποκάλυψαν το σκοτεινό του πρόσωπο 

«Ξέρετε ποιός είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια…» δήλωνε ο Πέτρος Φιλιππίδης στις αρχές Φεβρουαρίου, μέσω του εξώδικου που απέστειλε στα ΜΜΕ, απαγορεύοντας τον συσχετισμό του ονόματός του με το τσουνάμι του ελληνικού #MeToo που είχε ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες με την αποκάλυψη των συγκλονιστικών καταγγελιών εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη. Έξι μήνες μετά αποδείχτηκε πως η αλήθεια τελικά δεν μπορεί να κρυφτεί ακόμη κι όταν τάσσεται εναντίον προσώπων ιδιαιτέρως ισχυρών και προβεβλημένων στο χώρο τους.

Με την σημερινή απόφασή της προφυλάκισής του, η οποία προέκυψε από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, κλείνει ένας κύκλος ο οποίος θυμίζει σενάριο ταινίας καθώς περιείχε όλα τα απαραίτητα συστατικά: Μυστικά, ψέματα, κακοποιήσεις αλλά και τολμηρές εξομολογήσεις και θάρρος για την απόδοση δικαιοσύνης.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν τρεις γυναίκες ηθοποιοί οι οποίες κατήγγειλαν πως είχαν υποστεί στο παρελθόν σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και εργασιακό εκφοβισμό από τον δημοφιλή ηθοποιό. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν το θάρρος να δημοσιοποιήσουν τις μαύρες μέρες που πέρασαν όταν συνεργάστηκαν μαζί του στην αρχή της καριέρα τους. Οι καταθέσεις τους ήταν πραγματικά σοκαριστικές και έριχναν φως σε άγνωστες μέχρι τότε, και ιδιαίτερα σκοτεινές σκηνές που διαδραματίζονταν στα παρασκήνια των ελληνικών θεάτρων: «Ερχόταν στο καμαρίνι μου και κατέβαζε επιδεικτικά το παντελόνι του, με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους,», «Εφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να αυτοϊκανοποιείται ενώ ταυτόχρονα μου απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν του κάτσω θα φροντίσει ώστε να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου…., « είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δυο του χέρια μέσα στο παντελόνι του, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή, και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις χάιδευε τα γεννητικά του όργανα»…!

Μπορεί οι κατηγορίες για τα περιστατικά που κατήγγειλαν οι τρεις ηθοποιοί να είχαν παραγραφεί καθώς είχαν συμβεί αρκετά χρόνια πριν, ήταν όμως το δικό τους θάρρος και οι δικές τους αλήθειες που οδήγησαν κι άλλες γυναίκες να σταθούν απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη και να τον κατηγορήσουν για τα όσα είχαν υποστεί από εκείνον, οδηγώντας τον στο γραφείο της ανακρίτριας, στην απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα και στην σημερινή απόφαση της προφυλάκισής του.

Σεξουαλικές επιθέσεις στο καμαρίνι του

Η πρώτη περιέγραψε με λεπτομέρειες την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον ηθοποιό, το 2008, στο καμαρίνι του όπου βρέθηκε για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Σύμφωνα με την κατάθεσή της εκείνος τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της αγνοώντας τις επίμονη άρνησή της και τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ξεφύγει από τα χέρια του.

Η δεύτερη, όπως κατήγγειλε, έπεσε θύμα του το 2010, όταν βρέθηκε στο θέατρο όπου έπαιζε επίσης για να συζητήσουν για δουλειά. Αντ΄ αυτού ο δημοφιλής ηθοποιός την υποδέχτηκε με το εσώρουχο, την έβαλε με τη βία να καθίσει στα πόδια του και επιδόθηκε σε σεξουαλιακές πράξεις ενώ η ίδια του φώναζε να σταματήσει. Επιστρατεύοντας όλες τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις της κατάφερε τελικά να τον απωθήσει και να ξεφύγει από τις άρρωστες ορέξεις του. Φεύγοντας μάλιστα την απείλησε πως θα τήν καταστρέψει.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα