Πέτρος Φιλιππίδης: «Η κοινή γνώμη είναι αυτή που τον κρατά στη φυλακή», λέει ο Δημητρακόπουλος

367

filipidis

Ο συνήγορος του γνωστού ηθοποιού κατήγγγειλε ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός δικαστών που η κοινή γνώμη επηρεάζει την κρίση τους – «Διαβάζοντας την δικογραφία μπορώ να αξιολογήσω την βαρύτητά της, για πότε δηλαδή θα πρέπει να κρατηθεί κάποιος προσωρινά και πότε να αφεθεί ελεύθερος. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κακώς κρατείται προσωρινά», σημείωσε
Σε βαριές καταγγελίες εναντίον μερίδας των δικαστών εξαπέλυσε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλλιπίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού εναντίον συναδέλφων του ηθοποιών, κακώς κρατείται προσωρινά και ότι κάποιοι δικαστές αποφασίζουν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο από τις καταγγέλλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων τον θυρών, ανέφερε ότι οι δίκες γίνονταν εν κρυπτώ τον Μεσαίωνα και  υπήρχε δικαστική αυθαιρεσία, με τον δικαστή να στέλνει στον θάνατο με τυπικές διαδικασίες τους ανθρώπους.

«Τώρα πλέον είναι ανοιχτές οι θύρες για να μπορεί ο οποιοδήποτε να είναι μέσα στην αίθουσα, να ακούει, να κρίνει, να αξιολογεί. Αυτό δημιουργεί μια ασφάλεια δικαίου. Ωστόσο, υπάρχουν προβλέψεις στο Σύνταγμα και στον κώδικα Ποινικής Δικονομονίας ότι μια δίκη μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όταν μπορεί να υποστεί ψυχική βάσανο το φερόμενο ως θύμα. Αυτή τη διάταξη εφάρμοσε το δικαστήριο. Ωστόσο, εμείς δώσαμε αγώνα να μην κλείσουν, γιατί όλη η δικογραφία, όλες οι καταγγελίες από την πλευρά των μηνυτριών, εδώ κι έναν χρόνο έχει δημοσιευτεί παντού. Έτσι μας φάνηκε προσχηματικό το αίτημα των δικηγόρων της άλλης πλευράς», επισήμανε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος πρόσθεσε ότι «επί 12 μήνες σταυρώνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ο κατηγορούμενος δεν έχει ακουστεί, γιατί περίμενε αυτή την ημέρα που θα τεθούν τα ερωτήματα στην καταγγέλλουσα για να αναδειχθεί η αλήθεια. «Και πιστέψτε με ότι η αλήθεια αυτή θα ήταν συγκλονιστική διότι θα έπεφταν οι κατηγορίες. Τώρα όμως έπεσε πέπλο μυστηρίου, έπεσε πόρτα στην αλήθεια.  Όταν έχεις μια κοινή γνώμη, η οποία έχει βγάλει μια καταδίκη, έχει διαπομπεύσει, έχει διασύρει τόσο καιρό τον Πέτρο Φιλιππίδη, θέλαμε επιτέλους να μάθει και την αλήθεια του», επισήμανε.

Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγγειλε ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός δικαστών που η κοινή γνώμη επηρεάζει την κρίση τους. «Διαβάζοντας την δικογραφία μπορώ να αξιολογήσω την βαρύτητά της, για πότε δηλαδή θα πρέπει να κρατηθεί κάποιος προσωρινά και πότε να αφεθεί ελεύθερος. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κακώς κρατείται προσωρινά, διότι η γυναίκα, η οποία τον κατήγγειλε για δύο βιασμούς εξετάζεται κεκλεισμένων των θυρών. Εάν άκουγε η κοινή γνώμη τι λέει, εκεί θα διαπίστωνε ότι, ναι, πράγματι επηρεάζονται οι δικαστές», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr