Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής μετά την πρόταση αθώωσης για τον βιασμό; «Θεωρώ βέβαιη την αναστολή»

246

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Πέτρος Φιλιππίδης να μην επιστρέψει στις φυλακές μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση, όσον αφορά στην πρόταση για την υπόθεση βιασμού

Για τις ποινές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, μίλησε o γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης.

«Εφόσον δεν πείστηκε η εισαγγελέας για την βαριά κατηγορία που αφορούσε τον βιασμό, κι εφόσον υιοθετήσει το δικαστήριο την πρότασή της, μιλάμε για τις δυο απόπειρες» είπε αρχικά στο Star ο κ. Μαρακάκης.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, η κάθε μια από τις απόπειρες έχει πλαίσιο ποινής από δύο έως οκτώ έτη. «Οπότε, θα υπολογίσετε αν το δικαστήριο κρίνει ότι θα έπρεπε να πάρει την βαρύτερη των ποινών, δηλαδή τα οκτώ χρόνια, θα είχαμε οκτώ για την πρώτη απόπειρα και για την δεύτερη απόπειρα στην χειρότερη ακόμα τέσσερα έτη, δηλαδή οκτώ συν τέσσερα» είπε χαρακτηριστικά.

«Στην πράξη, εγώ θα έλεγα ότι θα τα βλέπαμε κάπου στη μέση. Δηλαδή και για τις δύο κατηγορίες, ελαστικά θα λέγαμε ότι θα βλέπαμε τα οκτώ χρόνια» είπε σε άλλο σημείο.

Θα επιστρέψει στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Στη συνέχεια αναφορικά με το αν θα επιστρέψει στη φυλακή, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο κ. Μαρακάκης εξήγησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

«Θεωρώ ότι είναι σχεδόν βέβαιη η αναστολή. Ήδη έχει πειστεί το δικαστήριο ότι δεν είναι επικίνδυνος και έχει απομακρυνθεί από τον φυσικό χώρο που έχουν διαπραχθεί τα καταγγελλόμενα, πρέπει να χορηγηθεί αναστολή» εξήγησε.

«Οι ποινικές δίκες είναι το βασίλειο της λογικής. Εφόσον μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτός ο άνθρωπος έχει κριθεί ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα και δεδομένου ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν συμβεί σε πολύ διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και δεύτερον και κυριότερο ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απομακρυνθεί από τον χώρο του θεάτρου, νομίζω ότι θα ήταν παράλογο να μην χορηγηθεί αναστολή σε αυτό το στάδιο» κατέληξε.