Πειραιάς: Η στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε τεράστιες ζημιές – Ακούστε τον ήχο από τη βόμβα

560

peiraias-vomva

Άγνωστο ακόμα ποιος ήταν ο στόχος των δραστών – Στην οδό Φίλωνος το κτήριο έξω από το οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός

Τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Τετάρτης τον Πειραιά κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε βίντεο που παρουσίασε το Star.

Στο βίντεο ακούγεται ο ήχος της έκρηξης που ακολουθείται από το σπάσιμο των τζαμιών από το ωστικό κύμα ενώ η κάμερα του καταστήματος που κατέγραψε τις στιγμές αυτές κουνιέται σαν να επρόκειτο για σεισμό.

Αμέσως μετά την έκρηξη ακούγονται από παντού συναγερμοί που ενεργοποιήθηκαν ενώ στην οδό Φίλωνος σπεύδουν αστυνομικοί που ξεκινούν τις έρευνες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσοότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Είναι ενδεικτικό ότι από την έκρηξη της βόμβας λίγο πριν τις 1:30 τα ξημερώματα που είχε τοτοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο καταστήματος με παπούτσια που βρίσκεται στο ισόγειο του 7οροφου κτηρίου στην Φίλωνος δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών.

Οι φωτογραφίες από το κτήριο αποτυπώνουν ξεκάθαρα την ισχύ της έκρηξης και το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε.

ekriksi_5
ekriksi_4
ekriksi_3
ekriksi_2
ekriksi_1

Προφανώς δεν ήμασταν εμείς στόχος δήλωσε στην ΕΡΤ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος η οποία έκανε λόγο για ολική καταστροφή της επιχείρησής της.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο της οδού Φίλωνος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, δικηγορικα γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία κ.ά. ενώ στο ίδιο σημείο είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια το 2020.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος με τα παπούτσια στο ισόγειο του κτηρίου, σε ένα από τα καταστήματα υπάρχει κάμερα ασφαλείας από την οποία οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν υλικό που θα τους οδηγήσει στον δράστης ή στους δράστες.