Πάτρα: Πήγε να ανατινάξει ΑΤΜ και απέτυχε!

540

atom_oraiokastro

Προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη στο μηχάνημα με μία φιάλη υγραερίου αλλά αντί για έκρηξη «άρπαξε» φωτιά και σηκώθηκε κι έφυγε

Άπρακτος έφυγε ένας άγνωστος άνδρας που αποπειράθηκε να ανατινάξει ένα ΑΤΜ στην Παραλία Πατρών με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου (plofkraak), αλλά προκάλεσε και… πυρκαγιά με αποτέλεσμα να το τραπεί σε φυγή με άδεια χέρια!

Ο δράστης, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του φορώντας κουκούλα, προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη στο πίσω μέρος του μηχανήματος για να απελευθερώσει τις κασετίνες με τα χρήματα, αλλά δεν τα υπολόγισε σωστά. Η έκρηξη δεν έγινε ποτέ, αντίθετα ένας σπινθήρας προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει τα σχέδιά του.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες που έσβησαν άμεσα την φωτιά και παρέδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών μια φιάλη υγραερίου, δυο κομμάτια πλαστικού λάστιχου, ένα μαχαίρι και ένα γερμανικό κλειδί, τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια και εξετάζονται για αποτυπώματα που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του επίδοξου κλέφτη.