Πάτρα: Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ πέταξαν καπνογόνα και έριξαν στο κυνήγι καθηγητή – Δείτε βίντεο

272

patra-kapnogona

Παρόμοια επεισόδια είχαν συμβεί και πριν από περίπου έναν χρόνο

Σκηνές «απείρου κάλλους» σημειώθηκαν την Πέμπτη (12/1) στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Πάτρας, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, ένα χρόνο σχεδόν μετά τα σοβαρά επεισόδια του 2021, με φωτιές και «κατσαβιδιές».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr περισσότεροι από δέκα μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν καθηγητή στο σχολείο.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών τους – μεταξύ αυτών και μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον εκπαιδευτικό. Παράλληλα, μαθητές άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με το σχολείο να… «κατακοκκινίζει» και η ατμόσφαιρα να μοιάζει «πολεμική».

Στο σημείο εκλήθη η Αστυνομία, αλλά και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καθηγητής είχε πρόβλημα με πληροφορίες να μιλούν για τρεις μαθητές με αναπνευστικά προβλήματα από τα καπνογόνα

Τι λέει η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν, από τις διευθύνσεις των σχολείων. «Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία».

Στο ερώτημα εάν υπήρξαν τραυματισμοί, η κυρία Πιερρή απάντησε «δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων» και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο».