Παντελής Τουτουντζής: Στη Γερμανία αν κάποιος σε πει που… έχει πρόστιμο, εδώ τους χειροκροτάνε

181

toutoyntzis_omofobia

«Μια φορά με έκαναν μαύρο στο ξύλο επειδή είχα βάψει τα μάτια μου και φορούσα στενό τζιν, θα προλάβουμε να ζήσουμε ποτέ ελεύθεροι ή θα πεθάνουμε παλεύοντας για τις επόμενες γενιές;» είπε ο make up artist

Ο Παντελής Τουτουντζής μίλησε για την οικογένειά του ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και θυμήθηκε άγρια περιστατικά από το παρελθόν, όταν ο ίδιος έπεφτε θύμα ομοφοβικών επιθέσεων.

Ο make up artist ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», όπου σε ένα οδοιπορικό στην Κρήτη -το μέρος που μεγηάλωσε-μίλησε με για τα παιδικά του χρόνια και την αποδοχή του από τους άλλους, που ήρθε πολύ δύσκολα, αλλά και τις επιθέσεις που καθημερινά δέχεται.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν με ροδοπέταλα ο δρόμος μου την δεκαετία του ’80. Πολύ δύσκολα. Οι γονείς είχαν αρνητικές επιρροές για να ακούσουν ένα τέτοιο θέμα, εγώ ήμουν πολύ δυσκολεμένος γιατί ήξερα ότι δεν χωρούσα πουθενά και δέχθηκα αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο από πολύ μικρή ηλικία με πολύ βίαιο τρόπο. Δεν έκρυβα αυτό που ήμουν και αυτό έβγαζε πολύ βίαιες συμπεριφορές απέναντι μου, στις οποίες βέβαια οφείλω αυτό που είμαι σήμερα. Γιατί έμαθα να τις διαχειρίζομαι, να θυμώνω, να ενεργοποιούμαι ακόμα πιο πολύ» είπε αρχικά.

Ο Παντελής Τουτουντζης συνέχισε, σημειώνοντας πως: «Σαν έφηβος είχα βρεθεί καλεσμένος σε ένα ρέιβ πάρτι που τότε ήταν η ηλεκτρονική μουσική και, φαντάσου, στην Κρήτη δεν υπήρχε αγόρι βαμμένο. Αυτό που λέμε fashion τώρα, που τα παιδιά είναι ελεύθερα και χρωματίζουν τα πρόσωπα τους και είναι υπέροχο. Βάφω τα μάτια μου, φοράω το στενό μου τζιν εννοείται γιατί έτσι ένιωθα καλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σταματάνε με χειρόφρενο δίπλα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και με κάνουν μαύρο στο ξύλο».

Στη συνέχεια, συγκινημένος, ο make up artist είπε: «Αυτό που με σόκαρε είναι ότι… Κάτσε να μην είναι δακρύβρεχτο! Αυτό που με σόκαρε είναι ότι εγώ έκλεισα τα μάτια μου, είπα “θα περάσει” και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω αυτή την εμπειρία να με πάει πίσω και να μου δημιουργήσει φόβο. Το να μάθεις να αποβάλλεις, τόσο γρήγορα τόσο άσχημα πράγματα, είναι η δυστυχία και η ευτυχία που περάσαμε εμείς σαν γκέι παιδιά».

Τέλος, ο Παντελής Τουτουντζής τόνισε: «Βάλλομαι καθημερινά από τη μέρα που γεννήθηκα από έναν τυχαίο που μπορεί να βγει και να πει για μένα με βγάλει στα μανταλάκια, με βίαιο τρόπο. Αν στη Γερμανία αν κάποιος σε πει πο… έχει πρόστιμο, εδώ σε λένε καθημερινά τους χειροκροτάτε. Θα το προλάβουμε να ζήσουμε τόσο ελεύθεροι ή θα πεθάνουμε και θα παλεύουμε για τις επόμενες γενιές;».