Πανελλαδικές 2022: Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ ο μαθητής από το Ιράν που έφτασε στη Λέσβο με μια βάρκα

455

iranos-aristoyxos-panellinies-arthro

Τι λέει ο απόφοιτος για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια – «Φύγαμε για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους από το Ιράν» – Ο αριστούχος που συγκέντρωσε τον βαθμό 18,25

Συγκίνηση και θαυμασμό προκαλεί η ιστορία του μαθητή από το Ιράν που έφτασε, με μια βάρκα, στη Λέσβο και τρία χρόνια μετά την περιπέτειά του αυτή διέπρεψε στις πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας τον συνολικό βαθμό 18.25. Ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια, να αφήσει πίσω του τον πόνο του ξεριζωμού και να αποδείξει ότι η θέληση νικά κάθε δυσκολία.

Η όρεξη για μάθηση δεν ήταν δυνατό να θέσει φραγμό στα όνειρα του νεαρού Κούρου. «Μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα που ήρθαμε στη Λέσβο, εγγράφηκα στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης όπου και έμεινα ένα χρόνο, μέχρι να αλλάξω σχολική στέγη και να μπω στο Πρότυπο Λύκειο. Σίγουρα, αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες που αφορούσαν τη γλώσσα, ωστόσο με βοήθησε πολύ το περιβάλλον μου το οποίο μιλούσε μόνο ελληνικά. Όπως επίσης και το γεγονός ότι διάβαζα πολύ. Ήθελα να τα μάθω γρήγορα για να μπορέσω να πετύχω» λέει  ο αριστούχος στο GRTIMES.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα