Παγώνη: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, ο κόσμος έχει κουραστεί

255

touristes-athina

Τόνισε πως πρέπει να φοράμε την προστατευτική μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός – Τι είπε για την υποπαραλλαγή 5 της Όμικρον και τα νέα εμβόλια

Δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα- τουλάχιστον τώρα- ενόψει του φθινοπώρου, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί με τα μέτρα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», τόνισε ότι ακόμη και τώρα που είναι καλοκαίρι θα πρέπει να φοράμε την προστατευτική μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως είναι ενθαρρυντικό ότι στα τελευταία στοιχεία είδαμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξης του 10% ενώ υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, αλλά η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη, όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ωστόσο, χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου για την υποπαραλλαγή 5 της Όμικρον λέγοντας πως μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτική, προσθέτοντας πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό του long covid που ταλαιπωρεί ακόμη και 1 χρόνο μετά το 30% όσους περνούν κορωνοϊό, «αποδεικνύοντας πόσο λάθος είναι το σκεπτικό ”ας κολλήσω κορονοϊό να τον περάσω να τελειώνω με αυτό”».

Τέλος, αναφέρθηκε στα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και είπε πως δεν θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο αλλά θα φτάσουν στη χώρα μας περίπου στα τέλη του Οκτώβρη, ίσως και Νοέμβριο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμελήσουμε τον εμβολιασμό και θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε.