Ολυμπιακοί Αγώνες: Είκοσι αθλητές εκτός των αγώνων στο Τόκιο-Ποιος ο λόγος

632

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» είναι στην ΕΡΤ! - ertnews.gr

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις(29/7) της Μονάδας Ακεραιότητας Αθλητισμού (AIU), είκοσι αθλητές, μεταξύ των οποίων δέκα Νιγηριανοί, δεν διαθέτουν πλέον το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς δεν πληρούσαν τα πρότυπα ελέγχου ντόπινγκ εκτός αγωνιστικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα, οι είκοσι αθλητές, ανήκουν στις χώρες που ταξινομούνται από τη IAU στην κατηγορία Α, που θεωρείται «υψηλού κινδύνου», οι εκπρόσωποι των οποίων πρέπει να υποβληθούν σε τρεις ελέγχους, τους δέκα μήνες που προηγούνται μίας σημαντικής διοργάνωσης.

Η Νιγηρία είναι η χώρα με τις περισσότερες επιπτώσεις, καθώς δέκα από τους 23 αθλητές που εξασφάλισαν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο ζήτημα, η Νιγηριανή σπρίντερ, Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε, από τις διεκδικήτριες του χρυσού μεταλλίου στα 100μ, δεν βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους.

Οι υπόλοιπες χώρες που έχασαν αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι η Κένυα (2), η Λευκορωσία (3), η Αιθιοπία (1), το Μαρόκο (1) και η Ουκρανία (3).

Πηγή: ΑΜΠΕ, in.gr