Ολλανδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

335

ollandia_treno_xr

Το επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί «σοβαρά» είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου μετά από σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή στη νότια Ολλανδία.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 50 άτομα όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το μηχάνημα έργου βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.

Σε 11 από τους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο του εκτροχιασμού ενώ οι 19 πιο σοβαρά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας) κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν με τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα αυτό να έχουν διακοπεί τουλάχιστον μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Το τρένο που εκτροχιάστηκε εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη. Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι. Στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία έχει κατασβεστεί.